Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Nais­asia­liit­to Unioni pal­kit­see Tehyn pu­heen­joh­ta­ja Mil­la­riik­ka Ryt­kö­sen Lyy­ti-ar­vo­ni­mel­lä – ­ta­sa-ar­vo­työ on näkynyt niin neu­vot­te­lu­pöy­dis­sä kuin so­siaa­li­ses­sa me­dias­sa

Naisasialiitto Unioni palkitsee Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen vuoden Lyyti-arvonimellä ansiokkaasta työstä tasa-arvolle.
Naisasialiitto Unioni palkitsee Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen vuoden Lyyti-arvonimellä ansiokkaasta työstä tasa-arvolle.
Kuva: Mauri Ratilainen / Com.Pic.- Kuv

Naisasialiitto Unioni palkitsee ammattijärjestö Tehyn puheenjohtajan Millariikka Rytkösen vuoden Lyytin arvonimellä. Unioni myöntää Lyyti-arvonimen vuosittain tunnustuksena ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.

– Rytkönen on ajanut määrätietoisesti palkankorotuksia hoitajille. Naisvaltaista hoitotyötä pidetään usein kutsumusammattina, josta ei tarvitse maksaa kunnon palkkaa, ja tämä on näkynyt palkkakuoppana verrattuna miesvaltaisiin aloihin, Unionin perusteluissa kerrotaan.

Naisasialiitto Unioni toivoo, että naisvaltaisten alojen juhlapuheissa osakseen saama arvostus näkyy tulevaisuudessa myös parempana palkkauksena.

Unioni korostaa myös, että Rytkönen on onnistunut ajamaan Tehyn puheenjohtajana hoitajien asiaa neuvottelupöytien lisäksi myös sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisen median näkyvyys oli havaittavissa myös ensimmäistä kertaa järjestetyssä Vuoden Lyyti -yleisöäänestyksessä.

Ääniä annettiin yli 4 600 ja Rytkönen oli heistä kiistaton äänikuningatar. Ehdolla olivat myös toimittaja Johanna Vehkoo, kansanedustaja Eva Biaudet (r.), Espoon piispa Kaisamari Hintikka, THL:n tutkimuspäällikkö Shadia Rask ja kirjailija Eeva Kilpi.

Arvonimi on saanut nimensä Unionin edesmenneen aktiivin ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pitkäaikaisen pääsihteerin Eeva-Liisa Tuomiselta eli Lyytiltä.

Lyyti nimettiin nyt 24. kerran. Aikaisemmin arvonimen ovat saaneet muun muassa ministeri Elisabeth Rehn, Suomen Kätilöliiton puheenjohtaja Katriina Bildjuschkin, Ruskeat Tytöt Media ja muusikko Paula Vesala.

Naisasialiitto Unionin hallitus päätti poikkeuksellisesti myös myöntää Vuoden Lyyti -arvonimen yhteydessä elämäntyöpalkinnon kirjailija Eeva Kilvelle. Unioni haluaa kiinnittää elämäntyöpalkinnolla huomiota pitkäjänteisen tasa-arvotyön tärkeyteen.