Nainen huijasi chat-pal­ve­lus­sa seuraa ha­ke­nei­ta miehiä – Siirsi miesten ti­leil­tä rahaa tu­han­sia euroja Raa­hes­sa

Seuranhaku television chat-palvelussa kävi kolmen miehen kukkarolle.

-
Kuva: Jarno Juuti

Seuranhaku television chat-palvelussa kävi kolmen miehen kukkarolle.

Heihin otti yhteyttä vuonna 1991 syntynyt nainen, joka erilaisten verukkeiden avulla sai heidät luovuttamaan verkkopankkitunnuksensa. Tämän jälkeen nainen siirsi miehiltä rahaa yhteensä toistakymmentä tuhatta euroa syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana Raahessa.

Pyysi tunnuksia tarkistaakseen varallisuuden

Yksi uhriksi joutuneista miehistä oli antanut naiselle luvan siirtää 20 euroa. He olivat jutelleet ja nainen kertoi miehelle haluavansa tulla käymään tämän luona, mutta hän väitti tarvitsevansa 20 euroa bensaan ja pyysi miestä laittamaan summan tilille.

Mies antoi naiselle pankkitunnuksensa, sillä hän ei osannut itse tehdä siirtoa. 20 euron sijaan nainen siirsi rahaa yli 4000 euroa eikä koskaan saapunut miehen luo.

Toiselta huijatulta mieheltä vietiin 2000 euroa.Tämäkin mies viestitteli seuranhakuilmoitukseen vastanneen naisen kanssa.

Nainen ei ollut uskonut, että miehellä on rahaa. Hän pyysi tältä verkkopankkitunnuksia tarkistaakseen asian ja mies antoi ne hänelle. Tunnusten avulla haettiin lainoja pikavippifirmalta ja siirrettiin eteenpäin miehen tililtä.

Kolmannen miehen tililtä siirrettiin yhteensä 9000 euroa. Mies oli luottanut naiseen ja antanut tälle nettitunnuksensa 50 euron siirtoa varten.

Seuraavana päivänä nainen yritti saada mieheltä vielä 500 euron lainaa auton korjaamiseen uhkaamalla levittää miehestä haitallista tietoa.

Syyllistynyt aiemminkin samankaltaisiin tekoihin

Käräjäoikeus katsoi naisen syyllistyneen teoillaan kolmeen maksuvälinepetokseen ja kiristyksen yritykseen. Hän on aiemminkin syyllistynyt samankaltaisiin rikoksiin.

Oikeus määräsi naiselle rangaistukseksi 7 kuukautta ja 15 päivää ehdotonta vankeutta. Sen mielestä asiassa on edellytykset määrätä nainen vankeuden sijasta yhdyskuntapalveluun, jota se määräsi hänelle 225 tuntia.

Nainen siirsi rahoja oman tilinsä lisäksi vuonna 1962 syntyneen miehen tilille. Käräjäoikeus katsoi tämän miehen syyllistyneen kolmeen rahanpesuun ja langetti hänelle kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Tuomitut velvoitettiin korvaamaan aiheuttamansa vahingot.