Tilaajille

Näin syn­ty­vät kas­vis­syö­jän kam­pa­sim­pu­kat – Her­kut­te­le hyvin myös pih­la­jan­mar­joil­la, pals­ter­na­kal­la ja syys­si­pu­leil­la

Herkkutattien jaloista valmistuu hienostunut alkupala, joka muistuttaa erehdyttävästi kampasimpukoita.

Herkkutattien jaloista valmistuu hienostunut alkupala, joka muistuttaa erehdyttävästi kampasimpukoita. Pihlajanmarjoista makua saanut öljy piristää samettista palsternakkakeittoa. Sipulit muhivat piiraassa lehtitaikinakannen alla.

Nopeasti voissa paistetut kampasimpukat on helppo ja suussa sulava alkupala. Tiesitkö, että hyvin samankaltaisen koostumuksen ja makuelämyksen saa myös herkkutateista? Idea kasvissyöjän kampasimpukoihin on napattu sieniruokiin ja ruokasieniin keskittyvästä Facebook-ryhmästä, mutta tässä versiossa parmesaani ja ruskistettu voi vielä vahvistavat herkkää sienen makua.

Kauppojen vihanneshyllyt pursuavat nyt tuoretta palsternakkaa ja juuriselleriä. Niistä syntyy samettisen pehmeä ja vaalea sosekeitto, joka saa kivasti kontrastia pähkinämurusta, paistetuista kantarelleista sekä pirteän oranssista pihlajanmarjaöljystä.