Myl­ly­tul­lin puu­ko­tuk­ses­sa kuul­laan kym­me­niä, iskut lyötiin rin­ta­ke­hään

Oulun poliisi epäilee 16-vuotiasta oululaisopiskelijaa neljästä murhan yrityksestä.

-
Kuva: Venla Tornberg

Oulun poliisi kuulee Myllytullin puukotusten vuoksi kymmeniä ihmisiä. "Kaveripiiri, lähiomaiset, todistajat", luettelee tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Savela.

Myös puukotuksista epäillyn 16-vuotiaan oululaisopiskelijan kuulusteluja jatketaan. Poliisin mukaan hän on ollut kuulusteluissa harvasanainen mutta "kohtuudella mukana".

"Motiivi on edelleen hämärän peitossa. Se on semmoinen seikka, joka halutaan selvittää ja siihen paneudutaan", Savela sanoo. Hän toivoo, että myös muiden ihmisten kuulemiset auttavat motiivin selvittämisessä.

Kuulusteluissa nuori mies on sanonut, että teolle on useita syitä. "Tekijä ei ole vielä avannut meille näitä syitä", Savela kertoo.

Opiskelija puukotti yhteensä neljää ihmistä Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin yksikössä torstaina aamupäivällä.

Julkisuudessa on ollut esillä, että puukottaja olisi ollut koulukiusattu. Savelan mukaan asia ei ole tullut esille kuulusteluissa, mutta asiaa selvitellään.

Epäilty vangittiin Oulun käräjäoikeudessa perjantaina iltapäivällä. Poliisin lisäksi nuoren miehen kanssa on jutellut myös moni muu viranomainen. Heiltä saatujen tietojen perusteella nuorukainen on katunut tekojaan.

Tekoon valmistautumista
tutkitaan

Opiskelijaa epäillään neljästä murhan yrityksestä. Hänellä oli koulussa mukana kolme puukkoa sekä kommandopipo ja hanskat. Pipo ja hanskat löytyivät pojan repusta.

Poliisi selvittää myös sitä, oliko poika tehnyt suunnitelmia torstain tapahtumista. "Jotakin suunnitelmia täytyy olla, jos tällä näin valmistaudutaan ja mennään koululle tekemään tällainen teko", Savela toteaa.

Myös uhrien vammat tukevat sitä, että poliisi tutkii tapausta murhana. Puukottaja löi uhrejaan pääasiassa rintakehään.

Uhrien vammat ovat vakavia, mutta uhrien vointi on vakaa. Yksi heistä on vielä tehostetussa tarkkailussa, mutta muut on jo siirretty pois tehohoidosta.

Poliisi kertoo, että puukottaja saatiin nopeasti kiinni sivullisen tehokkaan toiminnan ansiosta.