Myl­ly­tul­lin kou­lu­puu­kot­ta­ja valitsi uhrinsa sat­tu­man­va­rai­ses­ti

Myllytullin ammattiopiston koulupuukotus on siirtynyt syyteharkintaan.

Myllytullin ammattiopiston koulupuukotus on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan koulun oppilasta epäillään neljästä murhan yrityksestä.
Myllytullin ammattiopiston koulupuukotus on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan koulun oppilasta epäillään neljästä murhan yrityksestä.
Kuva: Venla Tornberg

Myllytullin ammattiopiston koulupuukotuksen esitutkinta on valmistunut ja asia on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan koulun oppilasta epäillään neljästä murhan yrityksestä.

Oululaisnuorukainen puukotti yhteensä neljää ihmistä lounasaikaan Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin yksikössä lokakuussa. Epäilty on kuulusteluissa myöntänyt teon.

Tekoaikaan 16-vuotias poika valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti eikä tuntenut heitä entuudestaan, kertoo rikoskomisario Seppo Leinonen. Poika suunnitteli tekoaan noin kuukauden. Hän ei kuitenkaan kertonut aikeistaan kenellekään.

Puukotukset tapahtuivat kaikki muutaman kymmenen sekunnin sisällä.

Poliisi vaitonainen
tapahtumien syistä

Poliisi kertoo, että teolle ei ole löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia, mutta tapahtumiin johtaneita syitä on useita. Poliisi ei paljasta, mitä nämä syyt ovat.

Asiassa on kuultu kaikkiaan 45 henkilöä.

Tekoaikaan 16-vuotias oululaisnuorukainen meni aamupäivällä koululle mukanaan kolme eri veistä, jotka hän oli ottanut kotoaan. Hän vaihtoi mukanaan olleet housut koulun vessassa, minkä jälkeen hän meni koulun ruokalaan, jossa oli oppilaita syömässä.

Puukottaja löi varoittamatta ensimmäisessä pöydässä selin istunutta, vuonna 1998 syntynyttä oululaisnaista useita kertoja yläselkään. Tämän jälkeen hän meni toisen pöydän luo ja löi selin istunutta vuonna 1997 syntynyttä oululaisnaista useita kertoja yläselkään.

Nuorukainen puukotti koulun aulassa vuonna 1994 syntynyttä oululaisnaista ylävartaloon ja vuonna 1992 syntynyttä oululaismiestä selkään.

Vakavimmat vammat sai mies, joka olisi menehtynyt ilman välittömiä hoitotoimenpiteitä. Myös muiden uhrien vammat olivat vakavia ja olisivat olleet hoitamattomina hengenvaarallisia.

Puukottaja on edelleen vangittuna ja hänelle tehdään mielentilatutkimus syyttäjän pyynnöstä Oulun käräjäoikeuden päätöksellä ennen asian oikeuskäsittelyä. Asiassa on nostettava syyte 15.5.2014 mennessä.