Murron koulu ko­pit­te­li 1,8 mil­joo­naa kertaa

Tyrnävän Murron koulun oppilaiden kevätjuhlassa tiistaina oli aimo annos ylimääräistä iloa ja riemua. Murron koulu pokkasi palkinnot edellisviikolla käydystä Miljoona koppia -kisasta. Murron koulu oli ykkönen Oulu alueen koulukisassa lähes 1,8 miljoonalla kopillaan.

Murron koulun 4A:n luokanopettaja Soile Tähtinen nosteli tyytyväisenä luokkansa voittopokaalia. "Mahtava juttu meidän oppilailta. Koppeja kertyi, kun oli pakko voittaa rinnakkaisluokka", opettaja myhäili.
Murron koulun 4A:n luokanopettaja Soile Tähtinen nosteli tyytyväisenä luokkansa voittopokaalia. "Mahtava juttu meidän oppilailta. Koppeja kertyi, kun oli pakko voittaa rinnakkaisluokka", opettaja myhäili.

Tyrnävän Murron koulun oppilaiden kevätjuhlassa tiistaina oli aimo annos ylimääräistä iloa ja riemua. Murron koulu pokkasi palkinnot edellisviikolla käydystä Miljoona koppia -kisasta. Murron koulu oli ykkönen Oulu alueen koulukisassa lähes 1,8 miljoonalla kopillaan. Komeasta koppiurakasta koulu sai palkinnoksi Pesäpalloliiton lahjoittaman tuhannen euron pesäpallon varustepaketin.

Murron koululta löytyy myös eniten koppeja kerännyt luokka. 4A:n oppilaat keräsivät yksinään yli 400 000 koppia. Tästä huikeasta saavutuksesta luokan 24 oppilasta saivat mitalit kaulaansa ja pokaalin luokan kirjahyllyyn.

"Aamuisin oli pakko hakea Kaleva ennen kouluunlähtöä, että pysyi ajan tasalla tuloksista. Perjantaina tuli kopiteltua hiki päässä kahdella pallolla yhtaikaa, ja saatiinkin 15 000 koppia sille päivälle", luokan innokkaimmat kisaajat Aukusti Satomaa ja Joel Illikainen kertoivat onnellisina voitosta.

Kopittelukaksikko valitteli vain kipeytyneitä käsiään ja aikoivat tämän viikon ottaa hieman rauhallisemmin. Voittajaluokan opettaja Soile Tähtinen vahvisti, että tällä viikolla ei räpsiin ja palloihin kosketa. Pojat ihastelivat suurin silmin uusia pesisvälineitä, joten nähtäväksi jää pitääkö lupaus.

"Luokan kaikki oppilaat osallistuivat kisaan kykyjensä mukaan. Kyllä oli hienon näköistä, kun lapset välituntisin koppeilivat. Viime viikolla välituntivalvonta sujui ongelmitta kampanjan ansioista. Yhteisen eteen on tehty hommia, toinen toistaan kannustaen", luokanopettaja Tähtinen iloitsee. Hän myöntää myös koulun hyvän ilmapiirin entisestään kasvaneen kisan aikana.

Pesäpalloliiton Pohjois-Suomen aluejohtaja Kimmo Hirsilä yllättyi kampanjan suosiosta.

"Tämä täytti kaikki odotukset. Erityisen iloinen olen sellaisten koulujen mukanaolosta, joissa pesis on ollut vieraampaa. Leikkimieliselle kisalle oli selvä tilaus. Lajin kannalta positiivinen julkisuus on aina hieno asia."

Ensi vuonna Miljoona koppia -kisa toteutetaan samalla konseptilla. Aluetta on tarkoitus laajentaa, muun muassa Raahen seudulta on tullut paljon tiedusteluja.