Tilaajille

Muis­tat­ko, kun mek­si­kon­pa­taa ko­kat­tiin ysä­ril­lä pus­siai­nek­sis­ta? Nyt se kan­nat­taa tehdä alusta lähtien itse ja ko­ko­li­has­ta

1990-luvulla texmex-buumi valloitti Suomen. Moni muistaa meksikonpadan ja guacamolen teollisina valmisteina, mutta itse tehtynä niihin saa ihan eri lailla makua.

Erilaiset chilit, neilikka ja kaneli tuovat kasvisten kera naudanlihasta tehtyyn meksikonpataan lempeää tulisuutta ja mehevää makua. Guacamole syntyy hetkessä. Suklaa ja marjat maistuvat jälkkäriquesadilloissa. Erilaiset chilit, neilikka ja kaneli tuovat kasvisten kera naudanlihasta tehtyyn meksikonpataan lempeää tulisuutta ja mehevää makua. Pinnalta rapeat ja sisältä pehmeät duchesseperunat syntyvät perunasoseesta ja munankeltuaisista. Lämmin herkkusienisalaatti on raikas lisuke meksikolaishenkiselle aterialle.
Erilaiset chilit, neilikka ja kaneli tuovat kasvisten kera naudanlihasta tehtyyn meksikonpataan lempeää tulisuutta ja mehevää makua.
Erilaiset chilit, neilikka ja kaneli tuovat kasvisten kera naudanlihasta tehtyyn meksikonpataan lempeää tulisuutta ja mehevää makua.

Kun lama iski 1990-luvun alussa Suomeen, monet perinteiset ruokaravintolat olivat helisemässä. Yritysasiakkaita ei riittänyt niin kuin ennen, ja oli keksittävä jotain uutta.

Samaan aikaan Suomeen rantautui texmex-buumi. Ensimmäinen Amarillo avattiin Tampereella jo vuosikymmenen vaihteessa, ja Iguanat Helsingissä seurasivat pian perässä.