Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Muhos osal­lis­tui sel­vi­tys­työ­hön, mutta päätti jät­täy­tyä mo­ni­kun­ta­lii­tok­sen ul­ko­puo­lel­le – it­se­näi­sek­si itsensä ää­nes­tä­mi­nen on hyvä ki­rit­tä­jä

Kyllä ei ollut kovin kalliita heittoja toimittaja Antti Ervastilla kirjoituksessaan (Kaleva 3.3.) uuden Oulun kuntaliitoksesta. Toki lapsushan se valtuutetulta on puhua pakkoliitoksesta. Pakkoliitosvaltaa ei kunnanvaltuutetuilla ole eikä tule. Asia päätettiin valtuustoissa, äänestettiin ja tulos sai lainvoiman.

Mutta tunteisiin monet keskustelut silloin päätöksen ympärillä menivät. Ja Oulunsalon lisäksi Ervastin olisi sopinut kyllä tarkastella muitakin liitoskuntia.

Ervasti vauhdikkaasti sivuuttaa silloisen hallitusohjelman ja sen kirjaukset kunta- ja palvelurakenteen uudistuksesta, sittemmin PARAS-hankkeena tunnettu. Asioita sovittiin poliittisesti hallitusohjelmassa, kuten se vain ruukaa mennä.

Varmaan osalla kunnista tippui kintaat kädestä siinä vaiheessa, kun kunnille tarjottiin liitoksiin porkkanarahaa ja viranhaltijoille viiden vuoden irtisanomissuoja. Ei siinä silloin oltu köyhiä tai kipeitä, eikä kyläkouluja laskettu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.