Mu­hok­sen Su­vi­seu­ro­jen pa­luu­lii­ken­ne täytti tiet sun­nun­tai­na, vilkas lii­ken­ne jatkuu vielä maa­nan­tai­na

Suviseurojen paluuliikenne saattaa painottua sunnuntaille maanantaiksi ennustettujen sateiden vuoksi, tiedottaa Suviseurojen mediakeskus.

Suviseuroille osallistuu kymmeniätuhansia ihmisiä.
Suviseuroille osallistuu kymmeniätuhansia ihmisiä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suviseurojen paluuliikenne saattaa painottua sunnuntaille maanantaiksi ennustettujen sateiden vuoksi, tiedottaa Suviseurojen mediakeskus.

Muhoksen Matokorvessa järjestettävät Suviseurat päättyvät maanantaina iltapäivällä, mutta paluuliikenne alkaa jo sunnuntaina. Liikennetoimikunta arvioi, että paluuliikenne saattaa painottua sunnuntai-iltapäivään ja sunnuntai-iltaan, sillä maanantaiksi Oulun seudulle on ennustettu vesisateita.

– Paluuliikenne on alkanut nyt iltapäivällä ja näyttää siltä, että se kiihtyy illan aikana: nyt lähtee väkeä joka suuntaan. Heitä lähtee Ouluun päin, mutta ehkä erityisesti nyt etelään, arvioi Suviseurojen liikennetoimikunnan puheenjohtaja Timo Lehto hieman iltaseitsemän jälkeen sunnuntaina.

– Paluuliikenne kestää tuonne puolille öin, mutta ruuhkahuippu on luultavasti kello kahdeksan ja kymmenen välillä.

Paluuliikenne vilkastuttaa liikennettä sunnuntain ja maanantain aikana lukuisilla teillä. Eritoten valtatie 22:lle Oulun ja Muhoksen välille sekä Muhoksen ja Utajärven välille odotetaan vilkasta liikennettä.

Suviseuraliikenteen odotetaan näkyvän myös tiellä 827 Muhoksen ja Tyrnävän välisellä osuudella. Paluuliikenteen ennustetaan näkyvän myös Nelostiellä ja valtatiellä 8.

– Esimerkiksi tiellä 827 on laskettu nopeusrajoituksia. Mikäli siellä ei tapahdu esimerkiksi kolareita, uskoisin, että liikenne soljuu siellä kuitenkin, toteaa Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Kirsi Salokanto.

– Alueella on tietysti valtavasti ihmisiä, mutta se hiukan helpottaa, että osa paluuliikenteestä jää huomiselle ennustetuista sateista huolimatta.

Jo alkuviikosta ITM Finland tiedotti, että paluuliikenteen ruuhkahuiput ajoittuvat sunnuntai-iltaan ja koko maanantaille. Liikennehaittojen vähentämiseksi etelään suuntautuva paluuliikenne ohjataan valtateille 4 ja 8 ensisijaisesti Tupoksen eritasoliittymän kautta.

Juttua päivitetty kello 19.52: Lisätty Timo Lehdon ja Kirsi Salokannon kommentit.