Mu­hok­sel­le saa­vut­tiin kat­so­maan Armi Kuu­se­laa sankoin joukoin - katso kuvat ja video

Noin tuhat ihmistä kävi katsomassa Armi Kuuselaa Muhoksen alakoululla.

Armi Kuusela vieraili Muhoksella lauanaina. Armi Kuusela kertoi yleisötilaisuudessa Muhos-muistoistaan. Armi Kuusela kiinnostaa yhä. Ensimmäiset jonottajat saapuivat Muhokselle jo puolen päivän jälkeen.
Armi Kuusela vieraili Muhoksella lauanaina.
Armi Kuusela vieraili Muhoksella lauanaina.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Noin tuhat ihmistä saapui Muhokselle nähdäkseen takavuosien kauneuskuningattaren Armi Kuuselan. Kuusela vieraili lauantaina kotikunnassaan

Kuusela kertoi alakoululla järjestetyssä yleisötilaisuudessa Muhos-muistoistaan. Hän kuvaili millainen Muhos oli hänen nuoruudessaan ja mitä hän harrasti ennen missivoittoaan.

"Kävimme kesällä toisinaan tanssimassa, ja kotiintuloaika oli puoli kahdeltatoista. Jos se unohtui, isä herätti meidät kuudelta."

Yleisöä Kuuselan tarinat naurattivat. Myös Kuuselan puoliso Albert Williams piti pienen puheenvuoron ja kiitti suomalaisia vieraanvaraisuudesta.

"Olimme tänään näyttelyssä, jossa näin kuvia nuoresta Armista. Ajattelin, että hän on yhä yhtä kaunis kuin 37 vuotta sitten, kun tapasimme ensimmäistä kertaa."

Kuusela sanoi Suomen-matkansa onnistuneen hienosti ja kiitti Muhoksen kunnan väkeä vierailun järjestelyistä.

Kolmessa erässä sisään saliin

Alakoulun saliin otettiin sisään kerrallaan noin 300 ihmistä. Sali täyttyi heti, ja heidän lisäkseen ulkona jonotti satoja ihmisiä. Järjestäjien arvion mukaan paikalla oli noin tuhat ihmistä.

Tilaisuuden piti alkaa kello 15.30, mutta Kuusela oli järjestäjien mukaan myöhässä. Kello 16 aikaan tuli järjestäjiltä tieto, että Kuusela saapuisi paikalle varttitunnin sisään.

Ensimmäinen sessio päättyi ennen viittä, minkä jälkeen sali tyhjennettiin ja sisään ryhdyttiin päästämään toista salillista jonottajia.

Ulos jäi toisen tilaisuuden täytyttyä vielä noin 200 ihmistä.

Kolmas sessio luvattiin järjestää muutaman minuutin tauon jälkeen.

Kuusela sanoi kahden session jälkeen, että hän ei enää jaksa jatka tilaisuutta. Kuultuaan että ulkona on vielä paljon ihmisiä hän kuitenkin muutti mieltään ja lupasi pitää vielä kolmannen session pienen tauon jälkeen.

Ulkona oleva yleisö riemastui uutisesta. Suurin osa ihmisistä odotti Kuuselan näkemistä sitkeästi.

Kello kuuden aikaan kolmaskin tilaisuus päättyi.

Yleisö lauloi jonossa

Suuri osa jonottajista oli keski-ikäisiä. Paikalla olevan Kalevan toimittajan mukaan moni on laittanut arkivaatteita fiinimpää ylleen. Moni heistä muistaa Miss Universumin nuoruusvuosiltaan, ja halusi tulla katsomaan, mitä 80-vuotiaalle Kuuselalle kuuluu.

Osa odottajista viihdytti itseään laulamalla. Jonossa kaikui esimerkiksi Sä kasvoit neito kaunoinen -kansanlaulu.

Pitkä jonottaminen auringonpaisteessa aiheutti myös hieman ongelmia. Eräs iäkäs nainen tuli huonovointiseksi ja pyörtyi, ja paikalla kävi ambulanssi, jonka henkilökunta antoi naiselle ensiapua.

Tapahtuman järjestäjät jakoivat vettä jonottajille, jotta lisää pyörtymisiä ei tapahtuisi.

Vuoden 1952 Miss Universum on nykyiseltä nimeltään Armi Kuusela-Williams. Hänen vierasseurueessaan oli nykyisensä miehen lisäksi myös hänen lapsiaan.

Ennen yleisötilaisuuksia päivän ohjelmassa oli ollut muun muassa käynti taidegalleriassa, Koivu ja tähti -talossa sekä hautausmaalla.

Katso kuvagalleria javideo.

Lähetä kuvia Muhokselta numeroon 13222 tai lukijakuvien verkkolomakkeen kautta. Kuvista kootaan kuvagalleria.