Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

MTV: Tukes löysi Kuu­sa­mon Suur­pe­to­kes­kuk­ses­ta puut­tei­ta asiak­kai­den tur­val­li­suu­des­sa – eläin­tar­ha kiinni ke­sä­kuun lop­pu­puo­lel­le

Tukes löysi Kuusamon Suurpetokeskuksesta puutteita asiakkaiden turvallisuudessa, eläintarha pysyy kiinni kesäkuun loppupuolelle, kertoo MTV.

Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintenhoitaja Pasi Jäntti kertoo MTV:lle, että eläintarha pysyy kesäkuun loppupuolelle saakka kiinni, sillä eläintarhasta täytyy ensin tehdä asiakkaille ja työntekijöille turvallinen. Eläintarhan avaaminen myöhästynee siis muutamalla viikolla tavanomaisesta.

Aluehallintovirasto ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tekivät hiljattain tarkastuskäynnin eläintarhalle karhun karkaamisesta johtuneen onnettomuuden takia. Tukes valvoo eläintarhoissa ja muissa kuluttajapalveluissa asiakasturvallisuuden toteutumista. Tukesin tarkastuksella ilmeni, että eläintarhan turvallisuudessa on parannettavaa, MTV kertoo.

Tarkastuksella kävi muun muassa ilmi, että vaarojen tunnistamista ei ole dokumentoitu ja tarhojen aitauksissa on korjattavaa. Eläintarhasta ei myöskään löytynyt ennalta mietittyjä, kirjattuja ja harjoiteltuja varautumistoimenpiteitä tai toimintamalleja esimerkiksi karhun karkaamistilanteeseen.

Myös vierailijoiden tarhalla liikkumisen ohjausta ja opastusta voitaisiin Tukesin mukaan parantaa. Suurpetokeskuksen asiakasturvallisuuden suunnittelussa ei ole sovellettu alalla käytössä olevaa ohjeistusta, kuten esimerkiksi Eurooppalaisen eläintarhayhdistyksen (EAZA) ohjeita. Eläintarhalle annettiin turvallisuuden parantamiseksi useita kehotuksia, MTV kertoo.

– Kehotus on osoitus siitä, ettei palvelu mahdollisesti täytä lainsäädännön minimivaatimuksia, Tukesin tarkastusraportissa luonnehditaan, MTV:n uutisessa todetaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.