Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Miten vuo­si­kym­me­niä­kin vanhaan kiin­teis­töön hou­ku­tel­laan os­ta­jat? Kiin­teis­tön­vä­lit­tä­jä listaa asiat, jotka asunnon omis­ta­jan on syytä huo­mioi­da

Oletko suunnitellut asunnon tai talon ostoa, tietäen jo ennalta ettet siinä luultavasti loppuelämääsi asu? Kiinteistönvälittäjä Virpi Romu kertoo, miten vuosikymmeniäkin elämää nähnyt koti saadaan kaupaksi.

Kiinteistönvälittäjä Virpi Romun mukaan asuntokauppoja tehdessä kiinteistön kunto ja erityisesti sen sijainti ovat tärkeitä.
Kiinteistönvälittäjä Virpi Romun mukaan asuntokauppoja tehdessä kiinteistön kunto ja erityisesti sen sijainti ovat tärkeitä.
Kuva: Mauri Ratilainen

Vanhassa kivitalossa Helsingin sydämessä kiinteistönvälittäjänä toimiva Virpi Romu naurahtaa, kun häneltä kysyy uskaltaako vanhaa asuntoa tai taloa ostaa, jos sen aikoo vielä jonain päivänä myydä.  – Ehdottomasti, hän sanoo.

Kun Romu saapuu taloyhtiön pihaan, hän silmäilee ensimmäisenä sen yleiskuvaa: Onko piha hoidettu ja onko rappukäytävä siisti? Tämä kaikki yhdessä rakennuksen korjaushistorian kanssa henkii siitä, miten talosta pidetään huolta.