Miten sujuu pääs­sä­las­ku kil­pai­li­joil­ta Fort Boyar­din lin­nak­kees­sa?

Adrenaliini ryöppyää katsojallakin, kun sininen ja keltainen joukkue kisaavat saadakseen avaimia.

Fort Boyard Suomi

Ile Uusivuori ja Joanna Kuvaja juontavat Fort Boyard Suomen. Keskellä merta olevassa linnakkeessa kilpailee joukko eri alojen suomalaisjulkkiksia.
Ile Uusivuori ja Joanna Kuvaja juontavat Fort Boyard Suomen. Keskellä merta olevassa linnakkeessa kilpailee joukko eri alojen suomalaisjulkkiksia.
Kuva: Numi Nummelin

*** Adrenaliini ryöppyää katsojallakin, kun sininen ja keltainen joukkue kisaavat saadakseen avaimia. Kilpailun lisäksi mukana on sopivasti kiljahtelua, neuvoja ja huutokannustusta.

Fort Boyard Suomesta alkaa toinen tuotantokausi. 11-osaisen tosi-tv-sarjan voittajajoukkue saa 15 000 euroa.

Ensimmäisessä jaksossa sinisessä joukkueessa ovat Kia Lehmuskoski, Aleksanteri Hakaniemi ja Luukas Lindeman. Keltaisessa joukkueessa kisaavat Sara Chafak, Jeffrey Lawman ja Monika Lindeman.

He kaikki onnistuvat yhdistämään mukavasti kilpailuhenkisyyden ja leikkimielisyyden.

Fyysiset ponnistukset ovat vahvasti läsnä, mutta vatsaliikkeiden ja hyönteisinhotuksen lisäksi yhdessä tehtävässä pitää kyetä päässälaskuun. Mitenhän se onnistuu?

Kuusi joukkuetta kilpailee voitosta

Kilpailuohjelman juontavat Ile Uusivuori ja Joanna Kuvaja.

Mukana on kuusi joukkuetta. Värit ja kilpailijat vaihtuvat, kun toinen jakso alkaa. Viikon kuluttua punaisessa joukkueessa ovat Alina Voronkova, Hannes Hyvönen ja Ina Mikkola. Violetin joukkueen avaimia keräävät Emilia Nyström, Vellu Saarela ja Herbalisti eli Juuso Karikuusi.

Pete Lattu, Henriikka Roo ja Alexander Eklund muodostavat harmaan joukkueen. Valkoista väriä kantavat Marko Keränen, Jaakko Ojaniemi ja Lotta Näkyvä.

Tositelevisiosarja on kuvattu Ranskan länsirannikolla olevassa Fort Boyard -linnakkeessa. Sarja perustuu ranskalaiseen Seikkailujen linnake -formaattiin. Se ja kaikki ulkomaiset versiot on kuvattu tässä samassa linnakkeessa.

Merestä jyrkästi nouseva Fort Boyard on rakennettu 1800-luvulla. Välillä se rappeutui käyttämättömänä, mutta entisöinti saatiin päätökseen vuonna 1989.

MTV3 perjantai 23.8. klo 20.00

Kilpailun voittajajoukkue saa 15 000 euroa. Joukkueita on kuusi, jokaisessa on kolme jäsentä.