Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä on oikea va­lin­nan­va­paus?

Valinnanvapaudesta puhutaan taas aluevaalien alla. Valinnanvapaudella on kuitenkin monia eri tasoja. Toiselle valinnanvapautta voi olla se, että hoitoon voi mennä niin halutessaan yksityiselle palveluntarjoajalle esimerkiksi palveluseteliä hyödyntäen. Tulevan hyvinvointialueen myötä valinnanvapauteen olisi kuitenkin saavutettavissa aivan uusia ulottuvuuksia.

Kun koko alueen palveluista vastaa yksi ja sama organisaatio, voidaan valinnanvapaus laajentaa koskemaan koko aluetta. Toimivan ja yhteisen digitaalisen ajanvarauksen myötä, asiakkaat voisivat etsiä sopivan ajan haluamaltaan toimipisteeltä koko alueella. Mukana olisivat julkisten palveluntuottajien lisäksi myös yksityiset ja kolmannen sektorin toimijat esimerkiksi palvelusetelimallilla.

Hyötyjä olisi useita. Malli tasaisi painetta eri aikoina alueiden välillä, kun osa hoitoa tarvitsevista voisi hakea sen seuraavaksi lähimmästä toimipisteestä tai jopa kauempaa.

"Usein jatkuva kehitys ja asiakaskokemuksen parantaminen johtavat myös keveämpiin prosesseihin, kätevämpiin käytäntöihin ja tätä kautta myös alhaisempiin yksikkökustannuksiin."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.