Mikko Manner palaa ensi syksynä Tans­kaan, kun Kärpät mat­kus­taa Mes­ta­rien lii­gas­sa Aal­bor­giin – "Pe­la­sin urani ainoan pää­sar­ja­kau­den ki­vi­ko­vas­sa Tanskan lii­gas­sa"


Kärpät pelaa ensi syksynä Mestarien liigassa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tanskalaista Aalborg Piratesia vastaan.
Kärpät pelaa ensi syksynä Mestarien liigassa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tanskalaista Aalborg Piratesia vastaan.
Kuva: Jukka Leinonen/Arkisto

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on jääkiekon suurkuluttaja, mutta viime vuosina hänenkään kovalevylle ei ole tallentunut Tanskan liigan otteluita. Se ei silti tarkoita, etteikö sarja olisi hänelle tuttu.

– Pelasin urani ainoan pääsarjakauden kivikovassa Tanskan liigassa, Manner kertoo.

Muistot palasivat Mannerin mieleen keskiviikkoiltana, kun Mestarien liigan arvonnassa Kärppien vastustajaksi arvottiin tanskalainen Aalborg Pirates, joka voitti Tanskan liigan runkosarjan viime kaudella. Kärpät ei ole aiemmin kertaakaan pelannut virallista ottelua tanskalaista seuraa vastaan.

– Muistan, kun kävimme pelaamassa Aalborgissa. Sinne oli pisin bussimatka. Leijonat leireili ennen vuoden 2019 MM-kisoja Aalborgissa, ja Jukka Jalonen kehui, että olosuhteet ovat siellä viimeisen päälle, Manner selvittää.

Mikko Manner kiekkoili uransa ainoan pääsarjakauden Tanskan liigassa.
Mikko Manner kiekkoili uransa ainoan pääsarjakauden Tanskan liigassa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Omaan joukkueeseen liittyvien asioiden jännittäminen monen kuukauden tauon jälkeen sai Mannerin hykertelemään.

– Arvonnan seuraaminen tuntui hyvältä, sitä ei käy kieltäminen. Asia tuntui entistä merkityksellisemmältä, kun aika on ollut niin erikoinen. Kaipuu joukkueen pariin on valtava, Manner sanaili.

Suunnitelmien mukaan CHL:n pitäisi alkaa 6. lokakuuta.

Mestarien liigan formaattia muutettiin alkavaksi kaudeksi koronaviruksen vuoksi. Mukana olevat 32 joukkuetta sijoitettiin heti pudotuspelikaavioon. Otteluparit pelataan kaksiosaisina, ja jatkoon edetään paremman maalieron turvin.

Jos Kärpät onnistuu kukistamaan Aalborgin, seuraavaksi vastaan tulisi voittaja otteluparista, jossa kohtaavat tshekkiläinen Liberec ja puolalainen Tychy.

Viime kaudella Kärppien taival Mestarien liigassa päättyi alkulohkovaiheeseen Skellefteå AIK:n ja SC Bernin takana. Parhaimmillaan oululaisjoukkue on yltänyt Mestarien liigassa loppuotteluun vuonna 2016.

Aalborg ei pelannut viime kaudella CHL:ssä. Kaudella 2018–2019 se jäi lohkonsa jumboksi ja pystyi voittamaan ainoastaan itävaltalaisen Vienna Capitalsin.