Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mikä saa ro­ma­nia­lai­sen, por­tu­ga­li­lai­sen, es­pan­ja­lai­sen ja ita­lia­lai­sen huh­ki­maan Tyr­nä­väl­le hyt­tys­ten kes­kel­le vii­kat­teen var­teen?

Markkuu nature activity -leiri toi Markkuun kylälle talkoovoimaa Välimeren maista saakka.

Tyrnävä
Markkuu kutsui ja nuoret aikuiset eri puolilta Eurooppaa vastasivat.
Markkuu kutsui ja nuoret aikuiset eri puolilta Eurooppaa vastasivat.
Kuva: Sanna Niemi

Markkuun koululle asettui viikko sitten kymmenen nuorta aikuista eri Euroopan maista. Noin 20–25-vuotiaista koostuva ryhmä ei suinkaan ollut aikeissa lomailla, vaan heidän tarkoituksenaan oli keskittyä pääosin työntekoon. Kyseessä on Markkuun seudun kyläyhdistyksen ensimmäinen kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri, joka järjestetään yhteistyössä Euroopan solidaarisuusjoukkojen ja Nousevan Rannikkoseutu ry:n (Norsu) kanssa.

Markkuun seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anu Markuksen mukaan yhdistyksessä on jo pidemmän aikaa haaveiltu kansainväliseen toimintaan ryhtymisestä.

– Kansainvälisestä ulottuvuudesta on puhuttu jo useampia vuosia. Meillä on ollut Norsun kanssa paljon vuoropuhelua tästä aiheesta, ja olemme saaneet tähän liittyen positiivista viestiä. Kun kuulimme, että meillä olisi mahdollisuus päästä mukaan Norsun kautta, päätimme tarttua siihen.

Kansainvälistä vapaaehtoistyöleiriä kaavailtiin kylälle jo viime vuonna, mutta koronan vuoksi suunnitelmaa jouduttiin lykkäämään tälle kesälle.

Kolmen viikon mittainen leiri aloitettiin muutaman päivän orientoitumisella ja perehdytyksellä. Varsinaisiin töihin tartuttiin keskiviikkona. Leirin aikana ohjelmistoon kuuluu muun muassa Markkuun luontopolun ja muiden virkistyskäyttökohteiden kunnostamista ja ylläpitämistä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.