Yrityskaupat: Ou­lu­lai­nen oh­jel­mis­to­yri­tys Cu­bi­Ca­sa myytiin USA:han

Urheilu: Paula Ranta, 21, on hank­ki­nut jä­ri­syt­tä­vän määrän lihasta vuo­des­sa ja tähtää maail­man par­haak­si

Miesten viikko hui­pen­tuu isän­päi­vään

Miesten viikolla on vuosittain vaihtuva teema. Tämän vuoden teemana on vapaaehtoisuus ja miesten rooli vapaaehtoistoiminnassa.
Miesten viikolla on vuosittain vaihtuva teema. Tämän vuoden teemana on vapaaehtoisuus ja miesten rooli vapaaehtoistoiminnassa.
Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Valtakunnallista Miesten viikkoa vietetään 2.–8.11. Isänpäivään päättyvän tapahtuman tavoitteena on edistää miesten hyvinvointia. Miesten viikon toiminnan on käynnistänyt aikoinaan Miessakit ry. Oulussa viikkoa ovat järjestämässä useat oululaiset järjestöt, Oulun kaupunki ja Oulun seurakuntayhtymä.

“Miesten viikon järjestäminen on joka vuosi yhteinen ponnistus meille Oulun miestyön verkostossa mukana oleville tahoille. Toiminnallamme haluamme tuoda esiin miesten elämää, tarinoita ja näkökulmia erilaisten tapahtumien avulla”, kertoo diakoniatyöntekijä Kari Rekilä Oulun seurakuntayhtymästä.

Tarjolla on tapahtumia eri puolilla Oulua erilaisissa elämäntilanteissa oleville miehille ja muillekin kiinnostuneille. Osa tapahtumista on suunnattu vain miehille, tai isille ja lapsille, mutta mukaan ovat tervetulleita myös naiset. “Aiempina vuosina tapahtumissa on ollut mukana myös naisia, mikä tuo aina keskusteluihin lisää näkökulmia”, Rekilä toteaa.

Ohjelmassa on erilaisia keskustelutilaisuuksia, pelipäivä isille ja pojille ja bluegrass-konsertti. Jokavuotinen Miehet kuulolla-päivystystoiminta järjestetään Oulun pääkirjaston aulassa maanantaista perjantaihin kello 17–19. Viikon aikana ammattilaiset ja vapaaehtoiset keskustelevat kävijöiden kanssa miesten elämään liittyvistä asioista.

Hiuskan seurakuntakodissa sekä Oulunsalon seurakunnan Toimitalolla järjestetään lauantaina 7.11. isänpäivän hengessä aamupala isille ja lapsille. Oulunsalon aamupala nautitaan kello 9–11 ja Hiuskan kello 8.30–11. Oulunsalon aamupalalle tulee ilmoittautua etukäteen viimeistään 5.11.

Miesten viikon ohjelma löytyy osoitteista www.miestenviikko.fi ja www.oulunseurakunnat.fi. Koronatilanteen ohjeistuksia seurataan ja tarpeen tullen tapahtumia voidaan perua matalalla kynnyksellä, joten ajankohtaiset tiedot Miesten viikon tapahtumista kannattaa tarkistaa nettisivuilta.