Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Miesten fut­sa­lin MM-jat­ko­kar­sin­ta­ot­te­lua ei pelata tiis­tai­na – Suomen ja Serbian pe­laa­jat on ase­tet­tu ka­ran­tee­niin

FC Kemin Vesa Lilja (kesk.) teki kelpo maajoukkuedebyytin viime perjantaina Serbiassa. MM-jatkokarsinnan toista osaottelua ei voida pelata tiistaina Vantaalla.
FC Kemin Vesa Lilja (kesk.) teki kelpo maajoukkuedebyytin viime perjantaina Serbiassa. MM-jatkokarsinnan toista osaottelua ei voida pelata tiistaina Vantaalla.
Kuva: NINA SUSI/ARKISTO

Suomen miesten futsalmaajoukkueen MM-jatkokarsintaottelua Serbiaa vastaan ei pelata tiistaina Vantaalla. Syynä on Suomen joukkueessa ilmennyt koronavirustartunta.

Joukkueet kohtasivat Serbiassa viime perjantaina, jolloin Suomi hävisi 0–1. Suomen joukkue on asetettu karanteeniin. Myös perjantaina pelanneet Serbian pelaajat on määrätty altistumisen takia karanteeniin, Palloliitto kertoo kotisivuillaan.

Serbian joukkue ehti matkustaa Suomeen ennen kuin vastustajan koronatapaus tuli ilmi.

Ottelun mahdollisesta pelaamisesta myöhemmin päättää Euroopan jalkapalloliitto Uefa. Otteluparin voittaja etenee ensi vuonna pelattavaan MM-turnaukseen.

Palloliiton tapahtumatoiminnon päällikkö Kalle Marttinen kertoi aiemmin tänään STT:lle, että mikäli vain Suomi olisi joutunut karanteeniin, ottelu olisi luultavasti pelattu. Tällöin uhkana olisi ollut, että Suomi olisi joutunut kamppailuun reservipelaajillaan.

– Koska peli on Suomessa, Uefa katsoisi, että voimme täydentää joukkuetta, Marttinen sanoi ennen kuin tieto Serbian pelaajien karanteenista oli tullut.

Suomi ei ole koskaan yltänyt futsalin MM-turnaukseen. Serbia-ottelu olisi pelattu tiistaina ilman yleisöä. Suljettujen ovien takana pelaaminen ei olisi liittynyt tuoreeseen koronatartuntaan, vaan siitä oli päätetty jo aiemmin.