Mies löysi orvon jout­se­nen poi­ka­sen pi­hal­taan – "Eipä se läh­te­nyt mi­hin­kään vaan otti minut emok­seen", katso su­loi­set kuvat!

Joutsenen poikasten pelastaminen on Markku Mirkkulalle tuttua touhua.

Orpo joutsenlapsi löytyi Markku Mirkkulan pihan läheiseltä lammelta.
Orpo joutsenlapsi löytyi Markku Mirkkulan pihan läheiseltä lammelta.
Kuva: Markku Mirkkula

Pohjoiskarjalainen Markku Mirkkula löysi viime lauantaina erikoisen suloisen kesävieraan pihaltaan. Hänen pihansa läheiselle lammelle oli ilmestynyt yksinäinen joutsenenpoikanen!

Mirkkula uskoo, että orpo untuvikko kuului joutsenpariskunnalle, joka on pesinyt viereisellä järvellä jo kymmenen vuoden ajan. Tänä kesänä pariskunnalla vaikutti olevan yhteensä kolme poikasta.

– Ne lähtevät aina jossain vaiheessa siirtämään poikasiaan tuosta lammelta parin sadan metrin päässä sijaitsevalle järvelle. Lammella kuitenkin huomasin, että tännehän on yksi kaveri jäänyt yksin, Mirkkula kertoo.

Päästäkseen lammelta järvelle joutsenperheen täytyy ylittää junarata. Mirkkula epäilee esteen olevan syynä siihen, miksi poikanen oli jäänyt jälkeen muusta perheestään.

– Viime kesänä kävi sama juttu, pelastin yhteensä neljä poikasta raiteilta.

Niinpä pelastushommissa kokenut Mirkkula päättikin palauttaa tämänkin orvon untuvikon järvellä kelluville vanhemmilleen. Luontoäiti oli kuitenkin toista mieltä:

– Oli niin kovat myrskyaallot, etten saanut vietyä, piti palata rantaan. Ajattelin, että jätän sitten poikasen järven lahdelle, mutta eipä se lähtenyt enää mihinkään vaan otti minut emokseen! Perässäni kulki ja pisti makaamaan jalkojen juureen.

Seuraavana päivänä Mirkkula soitteli villieläimistä tietävälle tutulleen ja sai järjestettyä mieheen leimaantuneelle linnunpoikaselle luonnoneläimelle sopivamman asuinpaikan.

– Tällä hetkellä poikanen asuu Pyhtään lintuhoitolassa ja voi hyvin. Toivon mukaan siitä kasvaa komea joutsen, Mirkkula myhäilee.

Pyhtään lintuhoitolan Facebook-julkaisu poikasen matkasta: