Mies ampui useita lau­kauk­sia Puo­li­vä­lin­kan­kaan ve­si­tor­nin juu­rel­la, uhri sai vakavia vammoja – syyt­tä­jä vaatii vuosien van­keus­ran­gais­tus­ta

Oulun kihlakunnansyyttäjä vaatii miehelle vähintään neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä.

Ampumavälikohtaus aiheutti suuren poliisioperaation 9. toukokuuta.
Ampumavälikohtaus aiheutti suuren poliisioperaation 9. toukokuuta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kihlakunnansyyttäjä vaatii miehelle vähintään neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä.

Kyse on tapauksesta, jossa miestä ammuttiin useita kertoja Puolivälinkankaalla toukokuussa. Ampumavälikohtaus tapahtui Puolivälinkankaan vesitornin juurella 9. toukokuuta.

Syyttäjän mukaan mies yritti tappaa toisen miehen ampumalla tätä kohti 10–15 metrin etäisyydeltä viisi laukausta, joista neljä osui uhriin. Laukauksista kaksi osui miehen ylävartaloon ja kaksi vasempaan reiteen. Toinen reiteen osuneista laukauksista pysähtyi taskussa olleeseen puhelimeen. 

Syyttäjän mukaan miehen vatsan alueen ampumahaava ja maksavamma olivat henkeä uhkaavia vammoja.

Syytetty tunnusti esitutkinnassa ampuneensa uhrin alaraajoja kohti neljästä viiteen kertaa. 

Syyttäjän mukaan ylävartaloon osuneet laukaukset osuivat elintärkeille alueille ja on sattumanvaraista, millaisia vammoja niistä aiheutui. Näin ollen syyttäjä katsoo, että teko on jäänyt satunnaisista syistä yrityksen asteelle. 

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta myös vaaran aiheuttamisesta, sillä mies ampui arkena aamupäivällä viisi laukausta alueella, jonka läheisyydessä kulkee kolme kevyen liikenteen väylää. Lisäksi noin sadan metrin päässä vesitornista on Caritas-koti ja noin 200 metrin päässä koulu. 

Syyttäjä katsoo, että teko on aiheuttanut vesitornin ympäristössä liikkuneille ulkopuolisille vakavaa hengen ja terveyden vaaraa. 

Lisäksi miehelle vaaditaan rangaistusta ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan hän on pitänyt luvatta hallussaan käsiasetta ja siihen sopivia patruunoita. 

Tuomio asiassa annetaan myöhemmin.