Oulu

Miestä ammuttiin Puo­li­vä­lin­kan­kaal­la vesitornin lähettyvillä, ampujaa etsittiin yhä illan hämärtyessä – raskaasti va­rus­tau­tu­neet poliisit liikkuivat Kai­jon­har­jus­sa

Miestä ammuttiin ylävartaloon Puolivälinkankaalla torstaina puolenpäivän aikaan. Ampuminen käynnisti laajan poliisioperaation. Epäiltyä tekijää ei oltu tavoitettu vielä kello 17 aikaan. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 9.5.2019 12:35 | Päivitetty 9.5.2019 21:26
Janne-Pekka Manninen, Heidi Peltonen, Taina Virolainen, Antti Pasanen

Oulun Puolivälinkankaalla vesitornin ympäristössä ja lähialueilla on ollut torstaina käynnissä poliisin laaja operaatio puolestapäivästä alkaen sen jälkeen, kun alueella ammuttiin miestä ylävartaloon.

Epäiltyä ampujaa ei ole torstain aikana tavoitettu ja häntä etsitään yhä, kertoi poliisin johtokeskus kello 20 jälkeen. Epäillyn henkilöllisyys on tiedossa. 

Poliisin ei usko, että ampuja olisi vaaraksi sivullisille.

Ampumiseen liittyen suojaliivein ja kypärin varustautunut poliisin ryhmä tarkasti ilmeisesti kerrostaloasunnon Kaijonharjussa ennen kello 18:aa. Tästä operaatiosta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Poliisin johtokeskus oli asiasta niukkasanainen, mutta vahvisti, että Kaijonharjun operaatio liittyi Puolivälinkankaan aamupäiväiseen ampumiseen.

– Se (Kaijonharjun) tehtävä on nyt ohi ja henkilön etsintää jatketaan.

Vammojen vakavuudesta ei tietoa

Ensimmäisen ilmoituksen Puolivälinkankaan ampumisesta teki hätäkeskukseen sivullinen, jolle uhri oli kertonut tapahtuneesta. 

Tapahtumapaikalle meni useita poliisipartioita. Poliisi löysi miehen, jolla todettiin ampumiseen sopivia vammoja ylävartalossa. Mies toimitettiin hoitoon ja hänet on poliisin mukaan leikattu. Vammojen vakavuudesta ei ollut tarkempia tietoja.

Ampuminen tapahtui yleisellä paikalla. Poliisin mukaan tiedossa ei ole, että ampumisesta olisi aiheutunut vaaraa muille kuin uhrille. 

Ampumisen motiivi ei ole tiedossa. 

Poliisitutkintaan liittyen Puolivälinkankaan vesitornin alue oli eristettynä Mielikintiellä. Eristys purettiin iltapäivällä ja eikä alueella liikkumsta enää rajoitettu. 

Eristyksen vielä jatkuessa puolenpäivän aikaan paikalla käyneiden Kalevan valokuvaajan ja toimittajan mukaan poliisi tutki aluetta poliisikoiran kanssa. Vesitornin juurella eristetyn alueen sisällä oli asuntoauto ja kaksi poliisiautoa.

Koulun oppilaat ja henkilökunta käskettiin sisälle

Tapahtumapaikan tuntumassa sijaitsevan Paulaharjun koulun rehtori Pekka Poikela kertoi päivällä Kalevalle, että poliisi käski tilanteen alkuvaiheessa koulun oppilaita ja henkilökuntaa pysymään koulun sisällä.

Poliisin mukaan kyseessä ei ollut kouluun, oppilaisiin tai sen henkilökuntaan kuuluviin kohdistuva uhka. Poliisin mukaan heitä pyydettiin pysyttelemään sisätiloissa varotoimenpiteenä.

Poikelan mukaan tilanne alkoi kello 11.45 ja koulujen ovet avattiin jälleen kello 12.55.

Silminnäkijätietojen mukaan Paulaharjun koulun pihalla olisi käynyt lääkärihelikopteri poimimassa potilaan kyytiin, mutta tätä tietoa ei ole vahvistettu.

Puolinvälinkankaan vesitornilla ja lähialueella oli torstaina poliisioperaatio. Kuva on otettu puolenpäivän aikaan. KUVA: Jarmo Kontiainen

Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki asiaan liittyvät havainnot hätäkeskukseen. Havainnoista tai asiaan liittyvistä tiedoista voi ilmoittaa myös Hätäkeskukseen 112, poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194 tai poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi

Paulaharjun koulu sijaitsee Puolivälinkankaan vesitornin lähellä:

 

Uutisen tietoja ja aikamuotoja päivitetty 9.5. kello 16.51 ja kello 19 aikaan sekä 21 jälkeen.

 

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Pieni vinkki teille kommentoijille, ja ihan ilmainen.

Jos et tiedä - älä neuvo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tekijä löytyy pian. Maasta ajallisesti hyvinkin kerinnyt poistua ja oulussa palloillaan "kohdattaessa topalle" ja "seuraavan ilmoituksen varaan" meiningeillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai, sinähän viisas olet, kun noin ajattelet. Poliisilla ei varmaankaan ole tullut edes mieleen ilmoittaa rajalle saati muille lähi- ja kauemmillekin poliisipartioille etsittävän henkilön tuntomerkit.
Se tästä vielä puuttuisi, että arjen sankarit alkaisivat tehdä kiinniottoja tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä. Ja heitä muuten riittäisi.

Poliisit tuntuvat tietävän ketä etsivät, joten pysytellään me muut taka-alalla ja annetaan ammattilaisten hoitaa työnsä, jooko. Keskitytään me lukemaan uutisia kotisohvillamne, turvassa kaikelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla trolli tai kangastus tuo helikopteri, taatusti on nopeampi ambulanssilla hakea potilas näin läheltä OYS:iin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelastuskopteria käytetään muistakin syistä kuin nopeudesta. Ambulanssi olisi ollut mahdollisesti nopeammin paikalla, kopterissa taas on aina mukana ENSIHOITOLÄÄKÄRI.
Eli potilas olisi voinut vammojen vakavuudesta johtuen menehtyä lanssin kyytiin. Kopteria käyttäessä taas saadaan jo paikanpäällä huippuosaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä se lääkäri on mukana ambulanssissakin jos tarve vaatii
esim:Lääkäri-ambulanssi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole mukana suomen ensihoito järjestelmässä. Vaan koko maassa sen lääkärin toimittaa finnhems kopterilla, ja oulussa se lääkäri+finnhems lähtee oulunsalon lentokentältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finnhemsillä on myös maayksikkö, joten lääkärin saa paikalle kyllä. Noin läheltä ei koskaan tuoda Oysiin kopterilla, maayksiköllä nopeampi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko mahdollisella ampujalla liivit vai pussihousut? Typerää kommentoida että on käytetty helikopteria, ootteko ikinä ollut oikeesti hädässä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin siinä sitten käy jos rikolliset ovat ainoita joilla on aseet. Jopa rikollinen miettii kaksi kertaa ottaako tussakkaa esille, jos on edes pieni mahdollisuus, että toisella osapuolella voi olla myös tussakka joka saattaa olla vielä nopeampi kuin hänen. Vaan mitäpä sitä turhia, sillä nythän rikolliset voivat aivan huoletta heilua aseineen ja he tietävät 100% varmuudella, että ovat ainoat kenellä ase on. Lopputulos on tämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kopterilla lennätetään lääkäri paikalle.
Kuljetukset sairaalan läheltä tapahuu tietysti lääkärin hoidossa lanssilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Poliisin tiedossa ei ole, että ampuja olisi vaaraksi sivullisille." Poliisit kuitenkin laittaneet suojaliivit päälle ja kypärän päähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi ei ole sivullinen...Poliisi tekee työtänsä, suorittaa virkatehtäviä.
Joten pysytään asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

10:00
"En halunnut tehdä pitkää kiekkoa, joten lähdin ylittämään keskialuetta kiekon kanssa" – Se kostautui ja pysyy kärppävalmentaja Toni Sihvosen mielessä ikuisesti Tilaajille
10:00
Tanssikansaa pursusi parketilla ja meno äityi hurjaksi Nuijamiesten lavan kulta-aikana – Nyt 60 vuotta täyttävälle tanssilavalle tullaan tanssimaan ei tappelemaan Tilaajille
9:53
Oululainen Zeffi tähtää suuruuteen online-kyselyiden miljardimarkkinoilla – "Kun seuraava vallanvaihdos tulee, aiomme olla markkinajohtaja"
9:00
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
9:00
Joka viides pientalo tehdään nyt hirrestä, oululaisprofessori: "Mielikuva hirrestä on muuttunut modernien talomallien myötä" Tilaajille
8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
29
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
11
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
7
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
7
Jari Kurri on Jokerien uusi omistaja, mutta kuka todellisuudessa kantaa taloudellisen riskin seurasta?
6
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
6
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
4
Tämä mies tietää, mitä Salkkareissa seuraavaksi tapahtuu – "Glamour on kaukana meidän hommasta", Ville Muhonen kertoo mökillään Siikajoella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image