Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mie­li­ku­vat ikään­ty­mi­ses­tä vaa­ti­vat rajua ra­vis­te­lua

Suomessa vallitsee usein vain yksi totuus, joka voi perustua täysin vanhentuneeseen tietoon ja ennakkoluuloihin. Yksi tällainen ajatusluutuma liittyy ikääntymiseen. Eliniänodotteen noustessa meillä on kasvava joukko aktiivisia, osallistuvia, kulutuskykyisiä +65-vuotiaita, mutta viestintä on jämähtänyt 1970-luvulle.

"Elinajanodotteen nousun näkökulmasta vanhuus perinteisessä merkityksessä on siirtynyt aina vain pidemmälle."

Olemme entistä terveempiä, ja monet meistä jatkavat yrittämistä tai muuta itsenäisen aikataulun mahdollistamaa työtä kokopäiväisen palkkaorjuuden päätyttyä. Hoitoala on toiminut hienosti tienraivaajana, kun seitsemänkymppiset sairaanhoitajat maanitellaan takaisin töihin. Kyseessä ei kuitenkaan ole asenteiden muutos vaan työvoimapulan sanelema pakko. Puhdasta opportunismia siis.

Jo väestörakenteen muutos pakottaa siihen, että samalla kun tarvitaan kipeästi uussuomalaisia, on suhtautumisen ikääntyneisiin muututtava.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.