Mie­len­osoi­tus kes­keyt­ti Hie­ta­saa­ren hak­kuu­työ­maan hakkuut jälleen tors­taiaa­mu­na, hak­kuu­työ­maa val­mis­tuu ensi vii­kol­la

Oulun kaupunki hakkaa metsää uuden palstaviljelyalueen tieltä Oulun Hietasaaressa. Mielenosoittajat ovat sitä mieltä, että Hietasaaren luonto täytyisi pitää koskemattomana.

Mielenosoittajat ovat pysäyttäneet hakkuut Hietasaaressa sekä keskiviikkona että torstaina.
Mielenosoittajat ovat pysäyttäneet hakkuut Hietasaaressa sekä keskiviikkona että torstaina.
Kuva: Kirsi Eskelinen

Mielenosoittajat keskeyttivät Oulun kaupungin hakkuut Hietasaaressa jälleen torstaiaamuna, kertoo metsätalousinsinööri Antti Käpylä Oulun kaupungilta.

Kalevaan yhteyttä ottanut alueen asukas kertoo, että hakkuut olivat pysäytettynä noin puolen tunnin ajan kello 9.30 aikaan. Sen jälkeen paikalle tuli poliisipartiot ja hakkuita jatkettiin. Poliisin Oulun johtokeskuksesta kerrotaan, että paikalle oli hälytetty kaksi partiota.

Oulun kaupunki hakkauttaa noin neljän hehtaarin alueen, johon on tulossa Hietasaaren uusi palstaviljelyalue. Käpylä sanoo, että hakkuut valmistuvat todennäköisesti ensi viikon alussa.

Mielenosoittajat keskeyttivät hakkuut myös keskiviikkona. Käpylän mukaan mielenilmaukset ovat viivyttäneet jonkin verran hakkuiden etenemistä. Hakkuutyötä ei voida jatkaa, jos ihmisiä tulee kielletylle alueelle.

Hietasaaressa työskentelee nyt yksi hakkuukone ja yksi ajokone.

Hietasaariliike vastustaa

Hietasaaressa meneillään olevat hakkuut liittyvät alueen uudistamiseen. Hietasaari-aktiivit ovat sitä mieltä, että alueen metsä pitäisi säilyttää luonnontilaisena.

Hietasaariliike on myös lähettänyt avoimen kirjeen Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalalle. Siinä ihmetellään, miksi Oulussa hakataan arvokasta lintu- ja virkistysmetsää matalaksi.

Hietasaariliikkeen tiedotteessa todetaan, että kaupunkistrategian linjauksessa luonto ja alueen historia ovat Oulun vetovoimatekijöitä. Hietasaariliikkeen mukaan nykyiset hakkuut ovat ristiriidassa strategian kanssa.

Lue myös: Kiistelty Hietasaaren kaava: Uusi siirtolapuutarha käsittää 28 mökkiä puutarhapalstoineen, rakentaminen voi alkaa puolentoista vuoden päästä – lautakunta jätti asian pöydälle

Juttua päivitetty 27.2.
Kello 11.32 korjattu, että hakkuita ei tehdä tulevan siirtolapuutarhan paikalla vaan palstaviljelyalueella.
Kello 12.42 päivitetty juttua Antti Käpylän kommenteilla.