Mic­ro­soft ir­ti­sa­noo Suo­mes­ta jopa 2300 ja lak­kaut­taa Salon tuo­te­ke­hi­tys­yk­si­kön

Microsoft vähentää Suomesta enintään 2300 työntekijää ja lakkauttaa Salossa olevan tuotekehityskeskuksen. Jäljelle jäävät Espoon ja Tampereen yksiköt.

Microsoft lakkautti aiemmin Oulun yksikön.
Microsoft lakkautti aiemmin Oulun yksikön.
Kuva: Maiju Torvinen

Microsoft kertoo vähentävänsä maailmanlaajuisesti enintään 7 800 työntekijää pääasiassa puhelinliiketoiminnasta ja siihen liittyvistä toiminnoista.

Suomesta Microsoft vähentää enintään 2300 työntekijää ja lakkauttaa Salossa olevan tuotekehityskeskuksen.

Yhtiö tarjoaa taloudellisia tukipaketteja ja muita tukea irtisanottaville.

Yhtiö aikoo keskittää Suomessa tuotehallinta- ja tuotekehitysyksiköt Espooseen ja Tampereelle. Salon työtehtäviä yhtiö sanoo siirtävänsä Espooseen ja Tampereelle.

Espoon yksiköt keskittyvät jatkossa kalliimpiin puhelimiin, sovellusohjelmistoihin ja designiin. Tampereen yksiköt jatkavat työtä keskihintaisten älypuhelinten parissa.

Yhtiöllä on Suomessa noin 3500 työntekijää, joista 3200 pääosin puhelinliiketoiminnassa ja siihen liittyvissä toiminnoissa.

Viime vuonna Microsoft irtisanoi noin tuhat entistä Nokian työntekijää ja lakkautti Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikön.

Microsoftilla on maailmanlaajuisesti noin 118 000 työntekijää.

Miljardien alaskirjaus Nokia-kauppohin liittyen

Yhtiö tekee myös 7,6 miljardin dollarin alaskirjauksen Nokian matkapuhelinyksikön ostoon liittyen.

Microsoft osti Nokian matkapuhelinvalmistuksen 5,4 miljardilla eurolla viime vuonna, mutta ei ole saanut Windows Phone -puhelinten myyntiin vauhtia. Windows Phone on jäänyt älypuhelinmarkkinoilla kääpiöksi Android-puhelimiin ja Applen iPhoneen verrattuna.

Microsoft vähensi viime vuonna noin tuhat entistä Nokian työntekijää ja sulki Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikön. Yhtiö työllistää Suomessa nyt noin 3 000 ihmistä.

Microsoftilla oli maaliskuun lopulla maailmanlaajuisesti 118 000 työntekijää. Yhtiö ilmoitti viime vuonna 18 000 työpaikan vähennyksistä, mutta uudet leikkaukset tulisivat näiden päälle.

Toimitusjohtaja Satya Nadella lähetti viime kuussa työntekijöille kirjeen, jossa hän varoitti, että Microsoft joutuu tekemään vaikeita valintoja alueilla, jotka eivät toimi.

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop, joka siirtyi puhelinkaupan myötä takaisin Microsoftin leipiin, sai viime kuussa potkut.