Joukkoliikenne: Oubus käyttää tuu­raa­jia, jotka tekevät vuoroja ilman työ­so­pi­mus­ta

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Met­sä­tie­to mo­nen­lai­ses­sa käy­tös­sä – kattava ja paik­kaan sidottu metsä- ja luon­to­tie­to on ollut avoi­mes­ti kaik­kien käy­tet­tä­vis­sä pian viisi vuotta

Metsä on monimuotoista luontoa, biomassaa, hiilitonneja ja kuutioita, jota kuvaa bitteinä valtava määrä metsä- ja luontotietoa. Tieto tarjoaa perustan kestävään metsien hoitoon ja käyttöön sekä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen. Metsänomistaja saa tiedot tarkkoina ja ajantasaisina Metsään.fi-palvelusta. Metsänomistajan luvalla metsätoimijoilla on mahdollisuus hyödyntää näitä tietoja.

Kattava ja paikkaan sidottu metsä- ja luontotieto on ollut avoimesti kaikkien käytettävissä pian viisi vuotta. Metsäkeskus laskettaa metsien kasvun vuosittain ja toistaa mittaukset eli inventoinnit kuuden vuoden välein. Metsän omistustietoa ei jaeta avoimesti.

Tietoa käytetään päivittäin monissa toimissa metsässä. Bittinikkareilla on mahdollisuus rakentaa erilaisia palveluja, jotka pohjautuvat tähän tietoon. Metsäkeskuksen karttapalveluista voi käydä katsomassa puustoon, luontoon ja metsän käsittelyyn liittyvää tietoa ja yhdistää sitä muihin tietoihin. Valmiit aineistokoonnit vesiensuojelusta, suometsien hoidosta ja luonnonhoidosta auttavat metsä- ja luonnonhoitotöissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.