Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Met­sä­tie­to mo­nen­lai­ses­sa käy­tös­sä – kattava ja paik­kaan sidottu metsä- ja luon­to­tie­to on ollut avoi­mes­ti kaik­kien käy­tet­tä­vis­sä pian viisi vuotta

Metsä on monimuotoista luontoa, biomassaa, hiilitonneja ja kuutioita, jota kuvaa bitteinä valtava määrä metsä- ja luontotietoa. Tieto tarjoaa perustan kestävään metsien hoitoon ja käyttöön sekä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen. Metsänomistaja saa tiedot tarkkoina ja ajantasaisina Metsään.fi-palvelusta. Metsänomistajan luvalla metsätoimijoilla on mahdollisuus hyödyntää näitä tietoja.

Kattava ja paikkaan sidottu metsä- ja luontotieto on ollut avoimesti kaikkien käytettävissä pian viisi vuotta. Metsäkeskus laskettaa metsien kasvun vuosittain ja toistaa mittaukset eli inventoinnit kuuden vuoden välein. Metsän omistustietoa ei jaeta avoimesti.

Tietoa käytetään päivittäin monissa toimissa metsässä. Bittinikkareilla on mahdollisuus rakentaa erilaisia palveluja, jotka pohjautuvat tähän tietoon. Metsäkeskuksen karttapalveluista voi käydä katsomassa puustoon, luontoon ja metsän käsittelyyn liittyvää tietoa ja yhdistää sitä muihin tietoihin. Valmiit aineistokoonnit vesiensuojelusta, suometsien hoidosta ja luonnonhoidosta auttavat metsä- ja luonnonhoitotöissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.