Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Met­sä­teol­li­suu­den edessä tiu­ken­tu­via kon­ke­loi­ta, kun kisa raa­ka-ai­nees­ta ki­ris­tyy ja il­mas­ton­muu­tos luo uhkia

Suhdanteet ovat heilutelleet metsäteollisuutta aina. Nyt mennään taas laskuliukua. Jätti-investoinnit tuovat tehokkuutta, mutta raaka-aineen saanti näyttää käyvän yhä työläämmäksi.

Metsäteollisuutta on syystä kutsuttu Suomen talouden tukijalaksi. Toimiala on luonut maahan valtavan määrän hyvinvointia ja vaurautta, ja luo edelleen.

Toimialan peruspiirteisiin on kuitenkin aina kuulunut alaa ravisteleva suhdannevaihtelu. Keväällä 2023 ollaan tilanteessa, jossa sykli on taas kääntynyt: huippusuhdanne on jäänyt taakse, ja edessä on laihempia kuukausia tai vuosia.

Asia tulee ilmi metsäteollisuusyritysten alkuvuoden tuloksissa.

Stora Enson tiistaina julkistettu tulos vajosi ensimmäisellä vuosineljänneksellä peräti 53 prosenttia vertailukauteen eli viime vuoden tammi-maaliskuuhun verrattuna. "Suuri pettymys", luonnehti yrityksen johto. Yhtiö on alkanut jarruttaa investointejaan, samoin tuotantoaan.

Oulussa voidaan onneksi huokaista helpotuksesta: vaikka pakkaustuotteiden markkinoilla kysyntä hiljenee, Oulun-tehtaan kuluttajapakkauskartonkilinjan rakentaminen toteutuu suunnitellusti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.