Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Met­säs­tä­jän laukaus osui toiseen mieheen tee­ri­met­säl­lä – oikeus hylkäsi syyt­teen met­säs­tys­ri­kok­ses­ta

Oulun käräjäoikeus on hylännyt syytteet tapauksessa, jossa metsästäjä ampui vahingossa toista metsästäjää Pudasjärvellä viime lokakuussa. Ampumisen kohteena ollut henkilö ei menehtynyt.

Syyttäjä vaati miestä rangaistavaksi metsästysrikoksesta 80 päiväsakkoon. Lisäksi syyttäjä vaati, että mies menettää valtiolle käyttämänsä haulikon ja sen patruunat.

Ampuja tunnusti teon esitutkinnassa, mutta myöhemmin kiisti sen.

Tilanteessa kaksi miestä oli ollut metsästämässä teeriä. He olivat käyttäneet niin sanottua rintametsästystapaa, jossa metsästäjät kulkevat 40–50 metrin päässä toisistaan ilman koiraa. Siirtyminen toisen eteen tai taakse on kiellettyä.

Oikeuden mukaan ampumisen kohteena ollut mies oli hetkeä ennen tapahtumaa käsimerkillä näyttänyt ampujalle, että haluaa jatkaa eteenpäin. Tämän jälkeen molemmat olivat tulleet peitteiseen metsään, jossa heillä ei ollut näköyhteyttä toisiinsa.

Mies oli tämän jälkeen ampunut teertä tulosuuntaansa nähden. Laukaus kuitenkin osui toiseen mieheen.

Oikeuden mukaan ampuja on voinut luottaa toisen miehen käsimerkkiin ja siihen, että tämä kulkee eteenpäin eikä siirry ampumalinjalle. Lisäksi maasto on ollut sen kaltainen, että miehet eivät ole voineet havaita toisiaan.

Koska syyte hylättiin, ampujan käyttämä haulikko ja patruunat palautettiin tälle. Valtio korvaa hänen oikeudenkäyntikulunsa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.