Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Mer­kit­se­mä­tön vaa­ral­lis­ten ai­nei­den kul­je­tus pal­jas­tui Kil­pis­jär­vel­lä – ai­neet oli ri­po­tel­tu ympäri kuor­maa, jotta ne olisi vai­keam­pi havaita

Poliisin ja tullin valvonnassa paljastui sunnuntai-iltana tuhansien litrojen merkitsemätön vaarallisten aineiden kuljetus. Kuljetus paljastui Kilpisjärvellä.

Poliisin mukaan Oslosta Tromssaan menossa olevassa kuljetuksessa oli kyydissä yli 6 000 litraa erilaisia syövyttäviä ja sytyttävästi vaikuttavia aineita. Vaaralliset aineet oli laitettu ympäri kuormaa, jotta ne olisi vaikeampi havaita.

Poliisin mukaan kuljettaja oli kertonut, ettei hänellä ole kyydissään vaarallisia aineita. Kuormatilan avaamisen yhteydessä vaaralliset aineet kuitenkin paljastuivat.

Poliisi keskeytti kuljetuksen ja antoi siitä maksullisen seuraamuksen.

Vaarallisten aineiden kuljetus tulisi merkitä oransseilla kilvillä. Lisäksi kyydissä tulisi olla vaadittavia varusteita, kuten sammuttimia. Näitä ei kyseisessä kuljetuksessa ollut.

Poliisin mukaan aineet oli myös kuormattu autoon siten, että vaarallisten aineiden lipukkeet olivat vaikeasti havaittavissa. Kuljettaja ei myöskään missään vaiheessa antanut poliisille kuljetusta koskevaa rahtikirjaa, joka tulisi näyttää valvojalle. Rahtikirja löydettiin kuormatilasta.

Vaarallisten aineiden kuljetukset tulisi merkitä, jotta pelastajat tietävät mahdollisessa onnettomuustilanteessa kuorman sisältävän vaarallisia aineita.