Joukkoliikenne: Oulun jouk­ko­lii­ken­teen linjat siir­ty­vät pois OTP:lta ensi vii­kol­la, lii­ken­tees­sä voi olla häi­riöi­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Me­ri­toi­tu­nut ruot­sa­lais­puo­lus­ta­ja David Rundb­lad täy­den­tää Kärp­pien puo­lus­tuk­sen – "S­tan­ley Cupin voit­ta­ja­na to­del­li­nen pro­fii­li­han­kin­ta koko Liigan mit­ta­kaa­vas­sa"

Kärpät on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen kovan cv:n omaavan ruotsalaispuolustaja David Rundbladin kanssa.

Oulun Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki saa Rundbladista hanakasti nousevan kiekollisen puolustajan.
Oulun Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki saa Rundbladista hanakasti nousevan kiekollisen puolustajan.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kärpät on tehnyt vuoden sopimuksen meritoituneen 31-vuotiaan ruotsalaispuolustaja David Rundbladin kanssa.

Edelliset viisi kautta KHL:ssä pelannut rightin puolustaja siirtyy Ouluun HK Sochista.

Ruotsalaiselta löytyy kokemusta myös Sveitsin pääsarjasta ja NHL:stä, jossa Rundblad pelasi yhteensä 113 ottelua Ottawa Senatorsissa, Phoenix Coyotesissa ja Chicago Blackhawsissa, jossa hän pääsi juhlimaan Stanley Cupia kauden 2014-2015 jälkeen.

Rundblad on St. Louis Bluesin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2009.

Pohjois-Ruotsissa Lyckselessä syntynyt Rundblad pelasi aikoinaan Skellefteå AIK:ssa samaan aikaan Petter Emanuelssonin kanssa.

– En ole koskaan pelannut yhtään suomalaista seurajoukkuetta vastaan, mutta kuulemani mukaan Liiga on tasokas sarja täynnä hyviä pelimiehiä.

– Viime kaudella roolini oli puolustavampi, mutta tykkään kiekollisesta pelistä ja tiedän olevani siinä vahva,  Rundblad sanoo Kärppien tiedotteessa.

Urheilujohtaja Harri Aho myöntää seuranneensa Rundbladin uraa aina tämän juniorimaajoukkuevuosista lähtien. Ahon mukaan Kärppien rosteri täydentyy taitavalla sekä hyvin luistelevalla ja peliä avaavalla puolustajalla.

– Hän on kansainvälisen tason pelaaja, jolla on erittäin kova historia jääkiekkoilijana. Stanley Cupin voittajana todellinen profiilihankinta koko Liigan mittakaavassa.

– Neuvottelut etenivät melko vauhdilla, ja näin se yleensä meneekin, kun nuolet osoittavat samaan suuntaan sekä pelaajalla että seuralla. Erittäin hienoa saada David osaksi joukkuetta!