Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Mel­koi­nen myl­läk­kä koko kiin­teis­tö­alal­la

Viime päivien tiedotusvälineissä on ollut paljon asiaa, miten epäillään, että isännöintialalla on esiintynyt laaja hintakartelli. Epäilyä on tutkittu vuosia, ja asialla on ollut Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV), joten sitä voidaan pitää luotettavana.

Hintakartelliin epäillään sekaantuneen Oulun seudulta Kiinteistö Tahkolan, joka on lähtenyt kasvamaan juuri täältä. Tämän toiminnan epäillään aiheuttaneen hinnankorotuksia kaikissa jäsenyhdistyksissä.

Vaikutukset huomaa tällaisessakin pienehkössä 32 asuntoa olevassa kerrostalossa.

"Seuraavassa yhtiökokouksessa esitän, että isännöinnin tehtävät kilpailutetaan, ja siinä voi entinenkin jättää tarjouksen."

Nyt jos koskaan on taloyhtiön hallituksella tärkeä rooli, ettei isännöitsijä pääse sanelemaan miten asioita hoidetaan. Pitää muistaa yksi tärkeimmistä asioista: Isännöitsijä ei ole isäntä vaan renki.

Monissa taloyhtiöissä on hallituksessa jäsenenä henkilöitä, jotka eivät ole olleet paljon tekemisissä tällaisten asioiden kanssa, eivät ole tutustuneet vuonna 2010 eduskunnan antamaan asunto-osakeyhtiölakiin, se velvoittaa kaikkia osapuolia toimimaan lain mukaan. Asunto-osakeyhtiölaki on samanlainen kuin mikä laki hyvänsä.

Kyllä Isännöintiliitto jäsenistönsä kanssa aiheutti melkoisen mylläkän koko kiinteistöalalla. Seuraavassa yhtiökokouksessa esitän, että isännöinnin tehtävät kilpailutetaan, ja siinä voi entinenkin jättää tarjouksen.

Tapani Kangas

Oulu, Heinäpää