Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Me­hi­läi­sen Pih­la­ja­lin­nas­ta tekemän os­to­tar­jouk­sen pe­ruun­tu­mi­nen var­mis­tui

Mehiläinen jatkaa kuitenkin Pihlajalinnan tavoittelua myöhemmin, jos markkinaoikeus hyväksyy kaupan.

Helsinki
Pihlajalinnan toimipiste Oulun Isollakadulla. Arkistokuva.
Pihlajalinnan toimipiste Oulun Isollakadulla. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Terveysalan yritys Mehiläinen vahvistaa, että suunniteltu Pihlajalinnan osto peruuntuu. Mehiläinen ei saanut tavoittelemaansa yli 90 prosentin osuutta Pihlajalinnasta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ei myöskään ole hyväksynyt kauppaa.

Mehiläinen kertoi jo maanantaina, että yhtiö pitää epätodennäköisenä ostotarjouksen toteuttamista. Ostotarjouksen hyväksyminen kattoi 86 prosenttia Pihlajalinnan osakkeista.

Mehiläinen kertoi viime vuoden marraskuussa tekevänsä käteistarjouksen kaikista Pihlajalinnan osakkeista. Syyskuussa KKV esitti markkinaoikeudelle, että Mehiläisen ja Pihlajalinnan välinen yrityskauppa tulee kieltää. KKV:n mukaan kauppa vähentäisi merkittävästi kilpailua terveyspalvelujen markkinoilla.

Mehiläinen jatkaa kuitenkin Pihlajalinnan tavoittelua myöhemmin toteuttavalla yritysjärjestelyllä, mikäli Mehiläinen saa markkinaoikeudelta myönteisen päätöksen. Markkinaoikeuden lakisääteinen käsittelyaika päättyy 29. joulukuuta.

Mehiläinen pitää KKV:n toimintaa valitettavana

Mehiläisessä uskotaan edelleen ehdotetun yhdistymisen hyötyihin, kommentoi toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää maanantaina STT:lle sähköpostitse Mehiläisen viestinnän välityksellä.

– Pidämme erittäin valitettavana, että KKV:n tutkinnan viivästyminen on johtanut nykytilanteeseen, jossa Mehiläinen ei enää voi jatkaa tarjousaikaa. Pidämme osapuolten ja koko toimialan kannalta tärkeänä, että asiassa saadaan markkinaoikeuden päätös.