Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Mediat: Trump lopetti kesken puhelun Aust­ra­lian pää­mi­nis­te­rin kanssa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on haukkunut Yhdysvaltain ja Australian välisen pakolaissopimuksen Australian pääministeri Malcolm Turnbullille puhelimessa.

-
Kuva: MICHAEL REYNOLDS / POOL

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on haukkunut Yhdysvaltain ja Australian välisen pakolaissopimuksen Australian pääministeri Malcolm Turnbullille puhelimessa. Asiasta kertoo muun muassa Washington Post lähteiden mukaan.

Trump kuvaili sopimusta "huonoimmaksi ikinä", kun Turnbull oli yrittänyt saada vahvistusta sille, pitääkö Yhdysvallat lupauksensa pakolaisten vastaanottamisesta. Sopimuksen mukaan Yhdysvallat vastaanottaa tarkemmin määrittelemättömän määrän ihmisiä Australian pidätyskeskuksista Naurulta ja Papua-Uudesta-Guineasta. Sopimus solmittiin Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman kaudella.

Trump oli myös kertonut Turnbullille keskustelleensa päivän aikana neljän muun maailman johtajan, kuten Venäjän presidentin Vladimir Putinin, kanssa ja Turnbullin kanssa käyty keskustelu oli Trumpin mukaan ollut niistä siihen mennessä huonoin.

Lehden mukaan Trump oli myös kehuskellut vaalivoitollaan puhelun aikana.

Trumpin ja Turnbullin keskustelun odotettiin kestävän tunnin verran, mutta 25 minuutin kohdalla Trump oli yllättäen päättänyt puhelun. Australia on Yhdysvaltojen läheinen liittolainen ja keskustelua odotettiin käytävän hyvässä hengessä.

Washington Postin mukaan Valkoisen talon tiedottaja ei kommentoinut mediatietoja. Australian ABC:n mukaan Australian viranomainen on vahvistanut tiedot "olennaisesti oikeiksi".

Myöskään Turnbull ei ABC:n mukaan halunnut kommentoida yksityiskohtia Trumpin kanssa käydystä keskustelusta. Hänen mukaansa Australian ja Yhdysvaltain suhteet ovat ennallaan.

Turnbull vakuutti puhelun jälkeen, että Trump on pitämässä kiinni pakolaissopimuksesta.

Linkki juttuun

Linkki juttuun