Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Media tar­vit­see vä­hem­män mie­li­pi­tei­tä

Uutisten sijaan mediamyllyt jauhavat vain lisää toimittajien tekemää mielipiteellistä aineistoa, kuten kommentteja ja kolumneja. Kriittinen uutistyö olisi kuitenkin journalismin ydin, sillä mielipiteitä kyllä riittää ilman toimittajiakin, Kimmo Mäkilä väittää.

Onko tiedottajan huippuhetki se, kun oma tiedote seisoo aamun lehdessä uutisena lähes samoin sanoin? Ei, sillä viestinnän ja journalismin suhde on paljon monimutkaisempi. Pitääkin olla.

Olen työskennellyt toistakymmentä vuotta uutistoimittajana ja nyt muutaman vuoden viestintäpäällikkönä Pellervon taloustutkimuksessa PTT:ssä.

Koko urani ajan media-ala on käynyt läpi murrosta, jossa vanhat roolit toimittajien ja tiedottajien välillä muuttuvat, median monopolit tiedonvälityksessä murenevat ja journalismia ainakin ulkoisesti muistuttavan sisällön määrä kasvaa.

Väitän, että perinteinen uutistyö – paikallisten, valtakunnallisten ja kansainvälisten asioiden ja vallankäytön seuranta, raportointi ja tutkiminen – on tässä murroksessa aina vain tärkeämpää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.