Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Matilda Cast­re­nil­le uran paras ar­vo­tur­naus­si­joi­tus gol­fis­sa – jatkaa seu­raa­vak­si Tokion olym­pia­lai­siin

Evian-les-Bains/Helsinki

Matilda Castren saavutti sunnuntaina uransa parhaan sijoituksen golfin arvoturnauksissa, kun Castren oli Evian-mestaruuskilpailussa Ranskassa 19:s. Castrenin neljän kierroksen kokonaistulos oli 277 lyöntiä (seitsemän alle par-tuloksen), mikä oli 11 lyöntiä enemmän kuin kilpailun voittaneella Australian Minjee Leellä.

Tasaisen vahvasti pelannut Castren ei tehnyt neljän kierroksen aikana ainuttakaan bogia huonompaa yksittäistä reikätulosta. 72 lyönnin (+1) päätöskierros oli Castrenin kilpailun heikoin, minkä takia hän valahti 11:nneltä sijalta 19:nneksi.

Castren ja Evian-mestaruuskilpailussa jatkokierroksilta karsiutunut Sanna Nuutinen edustavat Suomea Tokion olympialaisissa.

– Nyt se alkaa tuntua todelta, kun lähtö on keskiviikkona. Olen jo todella innoissani, ja on suuri kunnia edustaa Suomea, Castren myhäili LPGA-kiertueen videohaastattelussa.

Lue lisää: Matilda Castren juhli voittoa Eu­roo­pan-kier­tueel­la Tu­rus­sa, Vir­pi­nie­mi Golf Clubin Kiira Rii­hi­jär­vi pelasi kah­dek­san­nek­si – "En aset­ta­nut etu­kä­teen it­sel­le­ni ta­voi­tet­ta, mutta nyt tuntuu hie­nol­ta"

Vart­ti­mil­joo­nan dol­la­ri­hy­my – Matilda Cast­re­nin voitto maail­man par­hai­den golf­pe­laa­jien kier­tueel­la oli täy­del­li­syyt­tä hiponut näytös: "En aja­tel­lut, että tämä ta­pah­tui­si näin pian"