Tilaajille

Martti He­te­mä­ki on ve­del­lyt ta­lous­po­li­tii­kan na­ruis­ta läpi eu­rok­rii­sin, ak­tii­vi­mal­lin ja ko­ro­na­ke­vään – työ­to­ve­rit ker­to­vat, mikä tekee väis­ty­väs­tä val­tio­sih­tee­ris­tä Suomen vai­ku­tus­val­tai­sim­man vir­ka­mie­hen

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäen oli määrä jättää tehtävänsä tiistaina. Virkaa on kuitenkin jatkettu jo kolmeen otteeseen, osittain koronaepidemian hoidosta johtuen. Selvitimme, mikä Suomen korona-exit -suunnitelman valmistelleesta Hetemäestä on tehnyt vuosien saatossa liki korvaamattoman.

Valtiovarainministeriön ylimmän virkamiehen, valtiosihteeri Martti Hetemäen oli määrä jättää tehtävänsä tiistaina. Seuraajan oli tarkoitus aloittaa jo maaliskuussa, mutta nimitys pitkittyi poliittisen kiistan vuoksi. Sitten koronaepidemia puhkesi Suomessa. Hetemäen virkaa jatkettiin koronatilanteen vuoksi kesäkuun lopulle. Lopulta virkaa jatkettiin syyskuun lopulle.

Sota kuten sotekaan ei ole yhdestä miehestä kiinni, mutta Hetemäen jatkaminen virassaan pahimman epidemiatilanteen yli on ollut vähintäänkin helpotus, valtiovarainministeriöstä kerrotaan. Hetemäki tuntee talon: onhan hän työskennellyt ministeriössä jo 1980-luvulta lähtien. Hänen asiantuntijuuttaan arvostetaan yli puolue- ja ministeriörajojen.