Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­muyöl­lä kolmas ta­hal­laan sy­ty­te­tyk­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Martti He­te­mäen seu­raa­jan valinta lop­pu­suo­ral­la – Kisasta pu­don­nut Juhana Var­tiai­nen pit­käk­si ve­ny­nees­tä pro­ses­sis­ta: "Tur­haut­ta­va ja ala-ar­voi­nen"

Kauan kestänyt valtiovarainministeriön kansliapäällikön valinta alkaa valmistua. Lännen Median tietojen mukaan viimeiseen haastatteluvaiheeseen valittiin neljä hakijaa. Ministeriön mukaan nimitysesitys voi valmistua vielä maaliskuun aikana. Helsingin pormestariksi pyrkivä kansanedustaja Juhana Vartiainen kuvailee puolitoista vuotta kestänyttä valintaprosessia ala-arvoiseksi. Hän katsoo olleensa vapaa toimimaan, koska ei saanut kutsua uuden hakukierroksen haastatteluihin.

Harvinaisen mutkikas valtiovarainministeriön (VM) kansliapäällikkövalinta on edennyt loppusuoralle. Hallinto- ja kehitysjohtaja Irja Peltonen sanoo, että nimitysehdotus on mahdollista saada valtioneuvostoon maaliskuun aikana. Hallitus kokoontuu ensi vuoden budjettia pohjustavaan kehysriiheen huhtikuun lopussa, ja VM:n kansliapäällikkö on keskeinen henkilö talousarvion valmistelussa.

Nimityksen esittelee valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.), joka on haastatellut loppusuoralle päässeet ja soveltuvuustesteissä olleet ehdokkaat. Kärkiehdokkaista Martti Hetemäen seuraajaksi tehdään myös turvallisuusselvitykset.

Peltonen ei kommentoi loppuhaastatteluihin päässeiden hakijoiden määrää. Lännen Median tietojen mukaan heitä oli neljä.

Sdp torjui Nergin valinnan

Kansliapäällikön valinta on ollut mutkikas ja politisoitunut prosessi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.