Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Mar­ja­yrit­tä­jä tekee tut­kin­ta­pyyn­nön po­lii­sil­le

Marjayritys Ber-Exin toimitusjohtaja Kari Jansa aikoo tehdä tutkintapyynnön thaipoimijoiden puolustajista.

Marjayritys Ber-Exin toimitusjohtaja Kari Jansa aikoo tehdä tutkintapyynnön thaipoimijoiden puolustajista.

Hän syyttää vasemmistonuorten puheenjohtajaa Li Anderssonia, lakimies Ville Hoikkalaa ja ihmisoikeusaktivisti Junya Lek Yimprasertia kunnianloukkauksesta ja agitaatiosta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Radio Kajaus.

- Olen palkannut lakimiehen ja teen lähipäivinä tutkintapyynnön Kainuun poliisille. Minut on leimattu ihmiskauppiaaksi, Jansa sanoo STT:lle.

Vasemmistonuorten Li Andersson korostaa, ettei hän ole missään vaiheessa väittänyt Jansaa ihmiskauppiaaksi. Thaimaalaiset marjanpoimijat jättivät itse Saarijärven poliisille tutkintapyynnön ihmiskaupasta.

- Olen koko ajan sanonut, että annetaan poliisille rauha tutkia asiaa. On ikävää, että tämä on henkilöitynyt yhteen marjayrittäjään, vaikka kyse on laajemmasta poliittisesta ongelmasta.

Ber-Exin yrittäjä väittää myös, että yrityksen tulkit olisivat kuulleet ihmisoikeusaktivisti Yimprasertin luvanneen, että jokainen poimija saa Ber-Exiltä ja marjayritys Polaricalta 5 000 euron korvaukset.

Yimpraset kiistää Jansan väitteet.