Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Mar­jan­poi­mi­joi­den opas­tus­ta yri­te­tään ko­hen­taa

Metsämarjayritykset ja ulkoministeriö ryhtyvät pohtimaan, miten ulkomaisiin marjanpoimijoihin liittyviä käytäntöjä pitäisi uudistaa.

-
Kuva: Timo Annanpalo

Metsämarjayritykset ja ulkoministeriö ryhtyvät pohtimaan, miten ulkomaisten marjanpoimijoiden kohtelua Suomessa pitäisi parantaa. Ensimmäinen tapaaminen on tällä viikolla.

Luonnontuoteteollisuusyhdistyksen puheenjohtaja, suomussalmelainen marjayrittäjä Vernu Vasunta pitää alan yritysten toimintatapoja poimijoiden opastuksessa ja majoituksessa kirjavina. Lainsäädäntökään ei hänen mukaansa ole kovin selkeä.

– Kaikilla yrityksillä ei ole esimerkiksi tarpeeksi resursseja olla kentällä. Ei ne poimijat metsässä ihan yksinään ja ilman opastusta pärjää, Vasunta sanoo STT:lle.

Vasunnan mukaan Ber-Exin kiista poimijoiden kanssa ei ole neuvonpidon syynä, mutta tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten ongelmat voivat kärjistyä.

– Nyt kun asiat ovat tuoreessa muistissa, on hyvä aloittaa keskustelut siitä, miten tällaisia tapauksia voitaisiin ehkäistä.

Vasunta kertoo, että ministeriön edustajien kanssa on keskusteltu aiemminkin, useimmiten loka-marraskuussa eli poimintakauden päätyttyä.

Neuvotteluista kertoi ensimmäisenä Yle.