Marja Kouk­ka­ri sai Vuoden opet­ta­ja -pal­kin­non

Kannustavana opettajana tunnettu Marja Koukkari valittiin Vuoden opettaja -palkinnon saajaksi Pohjois-Suomen opettajainpäivillä.

Marja Koukkari valittiin Vuoden opettaja -palkinnon saajaksi Pohjois-Suomen opettajainpäivillä.
Marja Koukkari valittiin Vuoden opettaja -palkinnon saajaksi Pohjois-Suomen opettajainpäivillä.
Kuva: Teemu Hassinen

Kannustavana opettajana tunnettu Marja Koukkari valittiin Vuoden opettaja -palkinnon saajaksi Pohjois-Suomen opettajainpäivillä. Joka vuosi jaettavan palkinnon kriteereiksi kuvaillaan muun muassa opettajan karismaattisuus, viisaus, hyvä opettaminen ja positiivinen elämänasenne. Sivistys on opettajan työssä pääarvossa ja osaaminen tulee enemmänkin sivutuotteena.

Kasvatustieteiden tohtori Koukkari työskentelee yliopettajana Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Valinnan teki Kajaanin kaupungin sivistysjohtaja Mikko Saari.

– Marja Koukkari on opiskelijoiden mielestä kannustava opettaja, joka antaa aina positiivista ja kannustavaa, mutta silti rehellistä palautetta. Hän luo hyvin ryhmähenkeä ja perehtyy työnsä ohella alansa tutkimuksiin ja kirjallisuuteen, luonnehti palkintoa jakamassa ollut OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Eilola.

Koukkari oli itse otettu palkinnosta ja jakoi kiitoksia niin kollegoille kuin myös valitsijoille.

– Tämä palkinto on työurani huippuhetki. Valinta kertoo muiden antamasta arvostuksesta, kunnioituksesta ja kannustuksesta. Työssäni toivon voivani välittää tämän tunteen myös opiskelijan arkeen. Kiitän OAJ:n alueyhdistyksiä ja muita opettajia tuesta ja työn imuun innostamisesta, Koukkari sanoi kiitospuheessaan.

Kirjoittaja on Oamk:n journalismin opiskelija.

Oamk:n opiskelijat raportoivat Opi-päiviltä perjantain ja lauantain ajan. Julkaisemme myös yleisön Twitter- ja Instagram-päivityksiä tunnuksella: #opioulu.