Maria Hun­ting­ton päätti seit­sen­ot­te­lun avaus­päi­vän Dohan MM-ki­sois­sa melko hyvään 200 metrin juok­suun

Maria Huntington päätti yleisurheilun seitsenottelun avauspäivän kohtalaisen hyvin juoksuradalla. Tampereen Pyrinnön ottelija juoksi 200 metrillä ajan 24,72.

Maria Huntingtonin kisat jatkuvat huomenna pituushypyllä, keihäänheitolla ja 800 metrin juoksulla.
Maria Huntingtonin kisat jatkuvat huomenna pituushypyllä, keihäänheitolla ja 800 metrin juoksulla.
Kuva: VALDRIN XHEMAJ

Maria Huntington päätti yleisurheilun seitsenottelun avauspäivän kohtalaisen hyvin juoksuradalla. Tampereen Pyrinnön ottelija juoksi 200 metrillä ajan 24,72. Elokuun ennätyssarjassaan hän juoksi 24,29.

Huntingtonin avauspäivän muut tulokset olivat 13,32 sadan metrin aitajuoksussa, 183 korkeudessa ja 12,21 kuulassa. Hänen avauspäivän sijoituksensa ratkeaa, kun 200 metrin juoksun kolmas erä kisataan.

Hän aloitti Dohan MM-kisojen 7-ottelun vauhdilla ja riskillä, joka hipoi ahneutta. Rohkea yritys 100 metrin aidoissa kostautui kahtena osumana aitoihin, mutta Huntington paikkasi sitä hieman ylittämällä korkeudessa 183.

Huntingon oli kilpailussa kahden lajin jälkeen viidentenä, mutta 12,21 metrin kuulatulos tiputti hänet 11:nneksi ennen avauspäivän päätöslajia 200 metrin juoksua.

Huntington jäi aitajuoksussa vauhdikkaimmista kilpakumppaneistaan myös lähdössä.

–  Marian lähtö ei ollut huono. Se on aina hänellä hieman vaatimaton, valmentaja Matti Liimatainen kertoi.

–  Sitten vain mentiin hirmu kovaa, ja Maria ylitti riskillä kovempaa kuin koskaan. Se kostautui kahtena kolhuna aitaan.

Ensimmäinen kolaus ei ollut paha. Toisen osuman jälkeen Huntington kääntyi poikittain ja oli mennä nokilleen. Siitä seurasi vastaponnistus seuraavalle aidalle.

–  Siinä hän hukkasi aikaa ja se vaikutti koko loppumatkaan, sillä aitajuoksun lopussa kukaan ei enää kiihdytä vauhtiaan, Liimatainen korosti.

–  Kolhut tulivat vielä juoksun siinä vaiheessa, jossa Maria yleensä pääsee näyttämään vahvuuksiaan. Hyvä silti, että pääsi sentään maaliin.

Rytmi ja askelpituus vaihtelivat

Korkeushypyssä Huntingtonilla oli sekä hyviä hyppyjä että huonoja. Parhaiten nousi hyppy, jolla hän ylitti 183. Välillä ponnistukset kaatuivat päin rimaa, kun juoksurytmi sakkasi kahdella viimeisellä vauhtiaskeleella.

–  Marialla vauhdinjuoksun rytmi ja askelpituudet vaihtelivat. Ylitys 183:sta oli rytmillisesti kisan paras, Liimatainen kehui.

–  Korkeustulokseen ei voi olla pettynyt, koska se oli sama kuin hänen ennätysottelussaan.

Kaksi ensimmäistä lajia osoittivat, että Huntington on kunnossa toisin kuin mahtiosa Suomen joukkueesta. Liimataisen mielestä virheistä paljastui silti pitkä, yli kuukauden kilpailutauko.

–  Marian nopeus ja voimantuotto näyttävät säilyneen, mutta hirvittää, kuinka hän mahtaa jaksaa kaksi kilpailupäivää, Liimatainen pohdiskeli pitkän kauden vaikutuksia.

Huntington oli kuulantyönnön jälkeen 65 pistettä jäljessä ennätyssarjastaan, jossa hän teki 6  339 pisteen lopputuloksen Lappeenrannan Kalevan kisoissa.

Ottelu jatkuu Dohassa huomenna pituudella, keihäänheitolla ja 800 metrin juoksulla.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 22.18.