Man­ner­heim-elo­ku­van te­ki­jöi­tä uh­kail­tu

Suomen Marsalkka -elokuvan aiheuttama reaktio tuli suurena yllätyksenä, kertoo filmihankkeen tuottaja Erkko Lyytinen STT:lle.

Suomen Marsalkka -elokuvan aiheuttama reaktio tuli suurena yllätyksenä, kertoo filmihankkeen tuottaja Erkko Lyytinen STT:lle. Media kertoi tällä viikolla, että pääosin Keniassa kuvatussa elokuvassa Carl Gustaf Mannerheimia esittää kenialainen näyttelijä Telley Savalas Otieno.

- En ymmärrä tätä hommafoorumien reaktiota, vihareaktiota. Tässä pitää nostaa [tuotantotiimin] turvallisuustasoa yllättäen. Eihän se voi mennä niin, että ihmisten turvallisuutta aletaan uhkailla, jos he tekevät elokuvaa, Lyytinen sanoi.

Koska elokuva keskittyy Mannerheimin ihmissuhteisiin, tekijätiimi ei Lyytisen mukaan odottanut, että suomalaisten on vieläkin vaikeaa käsitellä aihetta.

- Mannerheim on näköjään yhä jossakin määrin tabu. Mutta ehkä uuden tulkinnan aika on nimenomaan nyt. Meidän täytyy pystyä kansakuntana kohtaamaan tämä.

Tarkemmat tiedot filmin teosta julkistetaan huomenna, kun hankkeen tuotantoyhtiö Yleisradio järjestää tiedotustilaisuuden. Lyytinen kuitenkin kertoi, että elokuva kuvattiin pääosin Keniassa ja pieneltä osin Suomessa.

- Filmi on suunnattu kotimaan ohella ulkomaisille markkinoille.