Tilaajille

Mak­sa­laa­tik­ko edel­leen suo­ma­lais­ten yk­kö­nen, enem­mis­tö suh­tau­tuu val­mis­ruo­kaan po­si­tii­vi­ses­ti – "On parempi syödä val­mis­ruo­kaa kuin esi­mer­kik­si pi­ka­ruo­kaa tai jättää ko­ko­naan syö­mät­tä tai korvata ruoka vä­li­pa­la­pa­tu­kal­la"

Koronakevät hyydytti ensin valmisruokamarkkinan kasvun, mutta myyntiluvut palasivat takaisin noin kymmenen prosentin kasvuun.

Raahelaisen Miilux Oy:n tuotannon taukotilassa ruoka- ja kahvitauot on porrastettu. Koronan vuoksi kaikki eivät ole yhtä aikaa syömässä, eikä eri osastojen työntekijöitä samaan aikaa kahvi- tai ruokatauolla.
Raahelaisen Miilux Oy:n tuotannon taukotilassa ruoka- ja kahvitauot on porrastettu. Koronan vuoksi kaikki eivät ole yhtä aikaa syömässä, eikä eri osastojen työntekijöitä samaan aikaa kahvi- tai ruokatauolla.
Kuva: Vesa Joensuu

Vaikka koronapandemian alku viime keväänä näyttikin valmisruoan osalta jo vuosia jatkuneen voimakkaan kasvun hidastumista, viime vuoden osalta puhutaan Keskon osto- ja myyntijohtajan Janne Vuorisen mukaan noin kymmenen prosentin kasvusta.

– Alkuun näkyi, että ihmiset tekivät enemmän ruokaa kotona. Valmisruoka ei kokonaisruoan kehityksen mukana ihan pysynyt, mutta tilanne tasoittui. Nyt se kyllä näyttää palanneen vahvan kasvun polulle, Vuorinen selventää.