Mä­ki­val­men­ta­jat pitävät piiskan pii­los­sa – "Kes­ki­ty­tään vain omaan hom­maan"

Valta ja Hakola odottavat sekajoukkueiden kisasta rentoja ja paineettomia suomalaishyppyjäSusanna Forsström, Julia Kykkänen, Jarkko Määttä ja Antti Aalto...

Antti Aalto on yksi Suomen neljästä hyppääjästä.
Antti Aalto on yksi Suomen neljästä hyppääjästä.
Kuva: KIMMO BRANDT

Valta ja Hakola odottavat sekajoukkueiden kisasta rentoja ja paineettomia suomalaishyppyjä.

Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Jarkko Määttä ja Antti Aalto sinetöivät Seefeldin MM-kisojen suomalaiset mäkisuoritukset sekajoukkueiden kilpailussa lauantaina. Joukkue lähtee kisojen viimeisiin hyppyihin maltillisin tavoittein.

–  Jonkun verran olen silmäillyt tilannetta, mutta keskitytään vain omaan hommaan ja pidetään se viilipyttymäisenä, naisten valmennuksesta kisareissulla vastaava Ossi-Pekka Valta totesi kilpailun aattona.

–  Odotan suomalaisilta rentoja hyppyjä. Pyritään paineettomasti omalle hyvälle tasolle.

Forsström sijoittui naisten suurmäen kilpailussa 40:nneksi. Kokeneempi Kykkänen oli karsinnassa 47:s, eikä päässyt kilpailuun.

–  Julialta voi odottaa astetta parempaa ajoituksen ja liikkeen myötä. Hänen vauhtinsa olivat hyvät harjoituksissa, joten laskuasennon pitäisi olla kunnossa, Valta arvioi.

–  Myös Susanna pystyy parempaan, jos hän saa hyppyynsä rentoutta.

Määttä onnistui kisassa, Aalto koekierroksella

Määttä oli perjantaina miesten normaalimäessä parhaana suomalaisena 19:s. Aalto jäi kisamatkan heikoimmalla hypyllään sijalle 47.

Molemmat halusivat sekajoukkueiden kilpailuun.

–  Kilpailemaanhan tänne on tultu, Määttä totesi.

–  Hyppään mielelläni joukkuemäessä, jos valitaan, Aalto sanoi heti kilpailunsa jälkeen.

Aalto ponnisti perjantaina sekä kisamatkansa parhaan että huonoimman hypyn. Hän oli koekierroksen 14:nneksi paras 97 metrin hypyllä.

–  Antti ponnisti koekierroksella reissun ensimmäisen hyvän hypyn, miesten päävalmentaja Lauri Hakola todisti.

–  Olisipa kiva, jos Jarkko jatkaisi joukkuemäessä normaalimäen kilpailun trendiä ja Antti hyppäisi kuten normaalimäen koekierroksella.