Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Mah­ti­kar­hu Juuso pun­nit­tiin Kuu­sa­mos­sa - katso video

Vaaka näytti 483 kiloa, kun Kuusamon Suurpetokeskuksen suurin karhu Juuso saatiin viimein puntarin päälle. Juuso on tiettävästi myös Suomen suurin karhu.

Vaa'alle houkuteltu Kuusamon Juuso on tiettävästi Suomen suurin karhu.
Vaa'alle houkuteltu Kuusamon Juuso on tiettävästi Suomen suurin karhu.

Vaaka näytti 483 kiloa, kun Kuusamon Suurpetokeskuksen suurin karhu Juuso saatiin viimein puntarin päälle. Juuso on tiettävästi myös Suomen suurin karhu. Esimerkiksi Suurpetokeskuksen emokarhu Tessu painoi vain 230 kiloa.

Luonnossa uroskarhut painavat 250-300 kiloa ja naaraskarhut 130-200 kiloa.

Suurpetokeskuksen väellä oli säätämistä, ennen kuin he saivat Juuson punnittua uudella vaa"alla. "Juuso on sen verran iso, että aina jokin osa karhua oli vaakaa ympäröivän reunalankun päällä", karhuhoitaja Pasi Jäntti kertoo.

Suurpetokeskuksen karhut piti saada ensin tottumaan vaakaan. Aluksi karhujen omalle pöydälle pultattiin kiinni vaakakotelo ilman vaakaa. "Jos karhut särkisivät vankkatekoisen kotelon, niin edes vaaka säilyisi ehjänä", Pasi Jäntti kommentoi.

Uusi kapistus joutuikin tarhalla kovaan käsittelyyn ja sai Juuso-karhun innostumaan särkemisestä, mikä on Juuson lempipuuhaa, mainitsee Suurpetokeskuksen yrittäjä Sulo Karjalainen.

Vaakakotelo kesti kuitenkin karhujen leikit, joten vaaka voitiin laittaa koteloon ja ryhtyä punnitustöihin. Keskuksen kuudesta karhusta neljä joutuu vielä käymään vaa"alla ennen talviunia.

Pasi Jäntti kertoo, että keväällä karhujen kömmittyä talvipesistään mesikämmenet houkutellaan jälleen punnittaviksi.