Retkeily: Na­pa­pii­rin ret­kei­ly­alue sai al­kun­sa, kun erä­mai­nen alue löytyi Ne­los­tien tun­tu­mas­ta

Vanhat kuvat: Jou­lu­kuus­sa 2002 Oulussa lois­ti­vat tier­na­täh­det ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: "Oulun Höyh­tyäl­le en saanut na­vet­taa, täällä kor­ves­sa olen nyt on­nel­li­nen" – Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea emäntä

Maarit Ali­kos­ki va­lit­tiin Hai­luo­don kun­nan­joh­ta­jak­si äänin 14-3

Hailuoto
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mikko Iljana onnittelee tuoretta kunnanjohtajaa Maarit Alikoskea.
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mikko Iljana onnittelee tuoretta kunnanjohtajaa Maarit Alikoskea.
Kuva: Heli Rintala

Hallintotietieteiden maisteri, Hailuodon va. kunnanjohtaja Maarit Alikoski valittiin Hailuodon uudeksi kunnanjohtajaksi äänin 14-3 kunnanvaltuuston kokouksessa tiistai-iltana. Kunnanhallitus esitti valtuustolle Alikosken valitsemista ilman virkavaalia, mutta valtuutettu Pirkko Rantasuo (sd.) ehdotti Kari Tuhkasen (vihr.) kannattamana, että kunnanjohtaja valittaisiin äänestyksellä Alikosken ja toisen loppusuoralle edenneen ehdokkaan, Siikajoen hallintojohtaja ja kauppatieteiden maisteri Juha Lammen kesken.

Virkavaalia edelsi yleisöltä suljettu neuvottelutauko, jonka aikana valtuutetut tutustuivat kunnanjohtajaehdokkaiden hakemuksiin, valintaryhmän haastattelumuistioihin ja soveltuvuustestien tuloksiin sekä esittivät haastatteluryhmälle kysymyksiä.

Valintansa jälkeen Alikoski sanoo olevansa työhönsä erittäin sitoutunut, ihmisläheinen asiajohtaja.

Äänestykseen päätymistä hän ei pitänyt mitenkään kummallisena asiana, vaan sanoo sen olevan kunnanjohtajavalinnoissa hyvin tavallista.

– Se kuuluu kuntademokratiaan.  Ja äänestystuloshan on hyvä! Hyvillä mielin palvelen ja johdan Hailuotoa. Johtaminenhan on vain väline yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Oululainen Alikoski on toiminut Hailuodon kunnansihteerinä. Marraskuussa 2021 hän siirtyi hoitamaan myös kunnanjohtajan tehtäviä Aki Heiskasen irtisanouduttua.