Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Maarit Ali­kos­kea esi­te­tään Hai­luo­don kun­nan­joh­ta­jak­si – val­tuus­to päättää asiasta ensi vii­kol­la

Hailuodon va. kunnanjohtaja Maarit Alikoski.
Hailuodon va. kunnanjohtaja Maarit Alikoski.
Kuva: Heli Rintala

Hailuodon kunnanhallitus esittää ensi tiistaina 14. kesäkuuta kokoontuvalle Hailuodon kunnanvaltuustolle, että uudeksi kunnanjohtajaksi valittaisiin tehtävää tällä hetkellä hoitava hallintotieteiden maisteri Maarit Alikoski Oulusta.

Kunnanhallituksen esitys perustuu kokonaisarvioon, jossa otetaan huomioon hakemus, haastattelut ja soveltuvuusarviointi.

Arvion mukaan Alikoskella on hakeneista parhaat edellytykset kunnanjohtajan viran menestykselliseen hoitamiseen. Hänellä on tehtävään vaadittava koulutus, hyvä kunnallishallinnon ja -talouden osaaminen sekä käytännön kokemusta kunnan johtotehtävistä, perusteissa sanotaan.

Kunnanhallituksen mukaan Alikoski tuntee Hailuodon kunnan toimintaympäristön ja kunnan erityispiirteet hyvin, ja hänellä on vahva kunnallishallinnon kokemus.

19 tehtävää hakeneista soveltuvuusarviointiin pääsi myös Siikajoen kunnan hallintojohtaja Juha Lampi Limingasta.

Va. kunnanjohtaja Alikoski poistui kunnanhallituksen kokouksesta osallisuusjäävinä asiasta käytävän keskustelun ja päätöksenteon ajaksi.