Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maa­lais­jär­ki käyt­töön – ei Suomen kotien läm­mit­tä­mi­nen il­mas­toa kaada

Ukraina tarvitsee lämpöä, samoin suojaa ja ruokaa. Tätä pyritään tuottamaan kaikin keinoin. Putin terrorisoi koko maata lennokein ja ohjuksin.

Lämmön- ja sähköntuotannon ongelmiin Suomessa ei tarvittu ohjuksia. Riitti nykypolitiikka ja hallitus, joka on mitä ilmastomyönteisin. Turvetuotanto ajettiin alas pikavauhtia raa’alla tavalla. Hiilivoimaloiden viimeisetkin rippeet, kuten piiput, tuhottiin maan tasalle Huoltovarmuuskeskuksen mielipiteestä huolimatta.

Tuulivoimaa on rakennettu sen kielteisistä ympäristövaikutuksista huolimatta, ja nyt pakkasilla ne eivät pyöri, kun ei tuule. Aurinkovoima ei talvella tuota.

Esimerkiksi Saksassa vihreät ajoivat alas koko ydinvoiman ja kaasua Venäjältä suosittiin, nyt se määrää osaltaan sähkön hintaa.

Kotimaassa valtion tuella öljylämmityslaitoksia omakotitaloissa on ajettu alas asentamalla vesi-ilmalämpöpumppuja. Ehtona on ollut toimivan öljylämmityksen täydellinen tuhoaminen. Mitä haaskausta, nyt jos koskaan olisi tarvittu omavaraisuuden ja eri vaihtoehtojen säilyttämistä. Valmistetaan nimittäin myös bioöljyä ja Norjastakin tulee öljyä.

”Turvetuotanto ajettiin alas pikavauhtia raa’alla tavalla. Hiilivoimaloiden viimeisetkin rippeet, kuten piiput, tuhottiin maan tasalle Huoltovarmuuskeskuksen mielipiteestä huolimatta."

Ei se Suomen kotien lämmittäminen ilmastoa kaada. Pitäisi ilmastoihmisten mennä Kiinaan ja Intiaan, katsoa tosiasioita.

Aate edellä on vaarallinen yhtälö. Maalaisjärki on otettava käyttöön. Ja monet ovat jo tuskailleet siirtymistään kallistakin kalliimpaan sähköön polttoöljyn hinnan hieman halventuessa.

Mikäli olisi toimittu järkevästi, vesi-ilmalämpöpumpun rinnalle olisi jätetty jo olemassa oleva öljylämmitys, niin sanottu hybridilämmitys.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.