Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Investoinnit: Ran­ni­kol­le suun­ni­tel­tu­ja mil­jar­di-in­ves­toin­te­ja tulee Poh­jois-Suo­meen saakka

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Maail­man­kuu­lu säätiö aikoo tehdä ra­pis­tu­nees­ta maa­mer­kis­tä Top­pi­lan suuren työl­lis­tä­jän – Nyt haussa on ra­hoit­ta­jia myös Oulusta

Alvar Aallon siilo, eli Aaltosiilo seisoo Toppilassa, odottaen uutta aikakauttaan. Muutaman vuoden päästä sen on tarkoitus olla Oulun kulttuurihistoriallinen maamerkki, tutkimuskeskus ja kohtaamispaikka, jonka yläkerroksen Tervabaarista näkee ympäri kaupungin.

Nyt mukaan pitäisi saada yhteistyökumppaneita. Tällä hetkellä projektin rahoitus tulee sen omistajasäätiön kautta ulkomaisilta yksityisiltä rahoittajilta.

– Neuvottelemme parhaillaan Oulun kaupungin ja muiden suomalaisten tahojen kanssa, kertoo projektin pääarkkitehti Charlotte Skene Catling.

Nokia, Kone, Stora Enso, Skene Catling listaa yrityksiä, jotka voisivat antaa Oulun kulttuurihistorian säilyttämiselle paljon ja linkittyvät siihen itsekin.

– Rahan lisäksi yhteistyö tarkoittaa muitakin asioita, ja olemme jo saaneet huomata Oulun ja Meri-Toppilan potentiaalin, lahjakkuuden ja energian, Skene Catling kehuu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.