Uusi luontomedia: Poh­joi­sen Polut tarjoaa tuhtia luet­ta­vaa ret­kei­ly­kan­sal­le

Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Maail­man en­sim­mäi­nen mai­nos­näyt­tö jään alla

Keksintö lanseerataan perjantai-iltana Raksilassa

Oulu
Maailman ensimmäistä jään alle tulevaa led-pohjaista mainosnäyttöä tarkastelivat paikan päällä Raksilassa keskiviikkona Pekka Pitkänen (vas.), Jaakko Räisänen, Pekka Moilanen ja Juha Junno (oik.).
Maailman ensimmäistä jään alle tulevaa led-pohjaista mainosnäyttöä tarkastelivat paikan päällä Raksilassa keskiviikkona Pekka Pitkänen (vas.), Jaakko Räisänen, Pekka Moilanen ja Juha Junno (oik.).
Kuva: Kari Utoslahti

Oulun Energia Areenalla on pilottikäytössä maailman ensimmäinen jään alle tuleva led-pohjainen mainosnäyttö. Se on kahdessa kohdassa jäätä, siniviivojen yhteydessä.

Uusi alusta lanseerataan perjantaina hyväntekeväisyysottelussa, jossa Kärppä-legenda Ilkka Mikkolan kokoama Ilu All-stars kohtaa näytösottelussa ja taitokisassa Oulun Kärppien kauden 2018–2019 liigajoukkueen.

Ilu All-stars koostuu oululaisista nykyisistä NHL-tähdistä ja muista Kärppä-legendoista.

Matsi alkaa kello 17.30.

Näyttö on käytössä myös, kun Liigan pelit starttaavat reilun kuukauden päästä.

Uuden mainostamistavan jäähallissa mahdollistaa oululaisen LedSport Oy:n kehittämä teknologia. Sen keksijä on yrittäjä Pekka Moilanen.

Näytön avulla mainoksia voi vaihtaa reaaliajassa. Niiden myynnistä vastaa Oulun Kärpät, joka on yksi LedSportin omistajista. Yhtiössä on mukana oululaisia yksittäisomistajia. Pääomistaja on LedFoil Finland Oy.

Tähtäimessä ovat kansainväliset markkinat.

– Kiinnostusta tätä teknologiaa kohtaan on jo ollut. Sen ymmärtää, koska jäänalaisen näytön avulla urheiluseura voi moninkertaistaa jäähallin mainosmyynnin. Tuotemarkkinointi astuu kokonaan uuteen aikaan. Se toimii myös informaatiokanavana.

Uutukaista keskiviikkona paikan päällä Raksilassa tarkastelemassa olleet LedSportin edustajat Pekat Moilanen ja Pitkänen, Jaakko Räisänen ja Juha Junno ennakoivat oululaisyleisön olevan täpinöissään perjantai-iltana.

– Uskomme, että paikallaolijat ovat innoissaan siitä, että juuri he saavat olla ensimmäisenä todistamassa tämän teknologian pilotointia.