Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Mäkihyppyperheen tarina: Ou­lu­lai­set Heikki ja Annukka Hau­ta­mä­ki panivat kaiken peliin, jotta heidän lap­sen­sa saivat ta­voi­tel­la mä­ki­hyp­py­unel­miaan

Luitko jo tämän: Kai­vin­ko­ne­kus­ki Juho Pakasen työ­vi­deot roh­mua­vat mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja somessa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Luon­to-Liit­to lähtee su­si­työ­ryh­mäs­tä, kri­ti­soi su­si­pa­rien ja -lau­mo­jen met­säs­tyk­sen sal­li­mis­ta

Luonto-Liitto jättäytyy Maa- ja metsätalousministeriön suden kannanhoidollisen metsästyksen valmisteluryhmästä.

Syyksi liitto ilmoittaa tiedotteessaan, että valmisteluryhmä on päätynyt EU-lainsäädännön vastaisesti kannattamaan kokonaisten susilaumojen ja ja susiparien metsästystä.

Luonto-Liiton mukaan Maa ja metsätalousministeriö keskittyy kuuntelemaan valmisteluryhmässä vain suden metsästystä kannattavien etujärjestöjen mielipiteitä.

Liitto muistuttaa, että susi on Suomessa tiukasti suojeltu ja erittäin uhanalainen laji. Tiedotteen mukaan Luonto-Liitto on esittänyt valmisteluryhmässä tutkimuksiin nojaavia ja ei-tappavia vaihtoehtoja, joiden avulla ihmisen ja suden rinnakkaiseloa voitaisiin parantaa.

– On hyvin ristiriitaista, että samaan aikaan kun ministeriö edistää kaikin keinon sudenmetsästyksen aloittamista, on käynnissä EU:n ja ministeriöiden rahoittama SusiLIFE -hanke, jonka tarkoitus on edistää ihmisen ja suden rinnakkaiseloa, sanoo Luonto-Liiton suurpetovastaava Francisco Sánchez Molina.

Luonto-Liitosta huomautetaan myös, että Suomessa suden yleisin kuolinsyy on salametsästys, jota pitäisi pystyä kitkemään tehokkaammin.